İsmail Koç

İsmail Koç

KARTALA YAN BAKILMIYOR!

KARTALA YAN BAKILMIYOR!

Torku Konyaspor teknik direktör Mesut Bakkal’ın gelişiyle adeta küllerinden doğup bambaşka bir takım kimliğine büründü. Bunu son olarak Sivassspor karşılaşmasında oynanan muhteşem oyun ve 3-0’lık galibiyetle bir kez daha gördük.

Torku Konyaspor, Sivassspor maçınında böyle bir performans sergileyeceğinin sinyallerini Fenerbahçe deplasmanında vermişti.

Kadıköy’de hak ettiği puan veya puanları alamayan yeşil beyazlılar adeta Sivasspor’a patladı.

Ama ne patlama…

Bu sezonun en iyi Torku Konyaspor’unu izledik. Santrayla beraber sahada ayak basmadık yer bırakmayan, maçı rakibinden daha çok isteyen bir takım vardı sahada…

Maçın başında yaşanan o muhteşem karambol yaklaşan fırtınanın habercisi gibiydi…

 “Yüzyılın karambolünde” Torku Konyasporlu oyuncular defalarca denemelerine rağmen top çizgiyi bir türlü geçmedi.

Karambolde golle buluşamayan Torku Konyaspor’un hızı kesilmemişti henüz.

 Adeta kefesinden salınmış bir aslan gibi rakibine saldırarak hücum yapan yeşil beyazlılara ligin güçlü takımlarından Sivassspor çok fazla dayanamadı.

İlk yarıda önce Djalma sonra Hasan Kabze gollerin altına imza atarken, ikinci yarıda da Gekas Sivassspor ağlarına bir gol daha göndererek rakibin fişini çekti.

Torku Konyaspor’da Sivassspor karşısında tüm oyuncular çok iyi bir oyun sergiledi ancak Djalma’nın performansı tek kelimeyle “muhteşemdi”…

Uğur Tütünker ile bir türlü yıldızı barışmayan, hatta Uğur Hoca tarafından anternmandan kovulan Djalma, Mesut Bakkal’ın gelişiyle kendini buldu.

Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarımda kendini kanıtlayan Djalma, Sivassspor’a patladı!

Torku Konyaspor’un ikinci yarıdaki en iyi transferi bana göre Djalma olacaktır.

Djalma’nın iyi oyunu takım arkadaşlarını da olumlu etkiliyor, dolayısıyla Torku Konyaspor hücum hattına güç katıyor. Sivassspor maçında Torku Konyaspor hücum hattının Gekas, Hasan Kabze ve Djalma’nın golle buluşması bunun en büyük kanıtı.

Torku Konyaspor’a gol yükünü çekmesi için transfer edilen ancak bu sezon gollerinden ziyade asistleriyle ön plana çıkan Gekas da bir gol ve bir asistlik performansıyla galibiyetin mimarlarından oldu.

Birde arka planda olan kahramanlar var ki onların takıma katkıları yadsınamaz. Orta sahada Borek, Ali Çamdalı  defansta ise Elvis, Selim neredeyse hatasız oynadılar.

Sivasspor maçında Torku Konyaspor taraftarına da ayrı bir parantez açmak gerekir sanırım. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran yeşil beyazlı taraftarlar Torku Konyaspor’un yine itici gücü oldu.

Şunu kabul etmek gerek ki artık Konya zor bir deplasman…

Konya’da oynanan 10 maçta alınan 7 galibiyet başka neyle açıklanabilir?

Ancak Torku Konyaspor’un iç sahadaki bu muhteşem performansını bir parça da deplasman maçlarına yansıtması gerek. Yeşil beyazlılar şu anda dış sahada topladığı 2 puanla deplasmanlarda en az puan kazanan takım konumunda…

Torku Konyaspor’un ilerleyen haftalarda Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlarla sahasında oynayacağı göz önünde bulundurulurda dış saha performansının önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Şu da bir gerçek ki Torku Konyaspor bu oyununu her maçta sahaya yansıttığı sürece içeride dışarıda rakip fark etmeyecektir. Çünkü yeşil beyazlılar Mesut Bakkal yönetiminde oyun anlamında her maç üstüne katarak devam ediyor.

Son haftalarda oynadığı güzel oyunla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Torku Konyaspor’u ligin devamında daha başarılı günler bekliyor gibi…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR