Kartal'da 'cinci hoca' baskını

Kartal'da çocuğu olmayan kadınlara Muska yazıp cin çıkardığını söyleyen sözde hoca ve 3 akrabası gözaltına alındı.
Kartal'da 'cinci hoca' baskını

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esentepe Mahallesi, Tecerdağı Caddesi'ndeki bir adreste, muska ve cin çıkarma yalanı ile insanları dolandırdığı iddia edilen bir şüpheliyi belirledi. İnsanların inançlarını suistimal eden şüphelinin yakalanması için adrese baskın düzenlendi. Baskında, S.G. isimli sahte hoca gözaltına alındı. Şüpheliye yardım eden 3 yakını da operasyonda yakalandı.

NUMARATÖRLE SIRA VERDİ

Özellikle çocuğu olmayan kadınlara muska yazan şüphelinin, yoğunluktan ötürü, daha çok bankalarda kullanılan " Numaratör" kullandığı ortaya çıktı. Polisin aramasında, muska yazılmasında kullanılan çok sayıda kağıt, şifa duası olduğu öne sürülen Arapça yazılı kağıtlar ve 1 numaratör ele geçirildi.

MUSKA 300 LİRA

Operasyon, şüphelinin, kullandığı yöntemle nasıl bir para tuzağı oluşturduğu da açığa çıkardı. S.G.'nin evinde ele geçirilen fiyat levhasında, muayenenin ücretinin 30 lira, muska yazmanın bedelinin ise 300 lira olduğu yazıyordu. Levhada "Pazarlık yapmayın" yazısı da dikkat çekerken, şüphelinin müşterilerine randevu vererek çalıştığı da tespit edildi. Polis adreste ele geçirilen 6 bin 300 liraya da el koydu.