Kartal'daki cinayet davası

Çaldığı ciple kaçarken yaşanan kovalamaca sırasında silahla vurulan Cemil Özer'in öldürülmesine ilişkin biri tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı - Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi
Kartal'daki cinayet davası

İSTANBUL (AA) - Kartal'da çaldığı ciple kaçarken yaşanan kovalamaca sırasında silahla vurulan Cemil Özer'in öldürülmesine ilişkin biri tutuklu 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Cemal Güler ile tutuksuz sanık Ergin Kerse ve avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan tutuklu sanık Cemal Güler, 20 yıldır özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "Patronum Barış Dalan'dır. Olay günü patronumun kızını okula götürmek üzere cipi çalıştırıp kapının önüne çektim. Siyah bir araç, bizim aracın yanında durdu. İçinden bir şahıs inip hızla bizim araca binerek hareket etti. Arkadaşım Ergin Kerse, şirketin diğer arabalarından bir araç bulup çalınan aracın peşine düşmüş, beni de yoldan aldı. Beraberce çalınan aracın peşinden gittik ancak aracı kaybettik." dedi.

Araba ile dolaşırken birden çalınan araca denk geldiklerini anlatan Güler, "Camı açıp arabayı durdurması için işaret ettiğim halde şahıs durmadı. Silahımı belimden çıkardım. Tabancayı şahısı korkutup durmasını sağlamak için gösterdim. Ben kasıtlı olarak nişan alıp ateş etmedim. İki araç birbirine yaklaşınca elimi içeri çekmek isterken silah patladı. Olay sebebiyle üzgünüm. Ölen Cemil Özer'in babasına başsağlığı dilerim. Böyle olmasını ben de istemedim. Suçsuzum. Beraatimi isterim." diye konuştu.

Tutuksuz sanık Ergin Kerse de olay anında kendisinin de üzerinde silah bulunduğunu belirterek, "Silahımı çekmedim, ateş etmedim. Amacım maktulün öldürülmesine yardım etmek değildi, kasıtlı bir şey yapmadım. Suçsuzum, beraatime karar verilsin." dedi.

Ölen Cemil Özer'in babası Besim Özer ise "İzlediğim kamera görüntülerinden oğlumun kaza yapmadan 5 metre kadar önce vurulduğunu, kurşun yediğini tespit ettim. Benim oğlumun kabahati yok demiyorum ancak hukuk var, mahkemeler var. Her suç işleyenin öldürülmesi mi lazım? O zaman mahkemelere ne gerek var. Oğlumun kullandığı aracın tekerlerine ateş etme imkanı varken, oğluma ateş ederek öldürülmesinden dolayı sanıklardan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cemal Güler'in, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Cemal Güler ve Ergin Kerse'nin Kartal Orhantepe Mahallesi Kırgülü Sokak'ta bulunan Barış Dalan'a ait ikamette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları anlatıldı.

Olay günü sanıkların ikametgah sahibine ait aracı ısınması için çalıştırdıkları bildirilen iddianamede, bu sırada içinde Cemil Özer'in de bulunduğu bir aracın gelerek yanlarında durduğu, Özer'in bu sırada çalışır vaziyette bulunan aracın şoför mahalline geçip aracı hareket ettirerek çalıp kaçtığı, bunu gören sanıklar Cemal Güler ve Ergin Kerse'nin de diğer araçlarına binerek takibe başladıkları ifade edildi.

İddianamede, takip sırasında sanık Cemal Güler'in, çalınan aracı durdurmak için çarpmalarına rağmen kaçmaya devam eden Cemil Özer'in kullandığı araca ruhsatlı silahıyla bir el ateş ettiği, başına kurşun isabet eden Özer'in hayatını kaybettiği belirtildi.

Ateş açan sanık Cemal Güler'in, gerçekleşen haksız bir fiili engellemek amacıyla atılı suçu işlediği savunulan iddianamede, diğer sanık Ergin Kerse'nin ise olayda ruhsatlı tabancasını kullanmadığı, takip ve atış sırasında diğer sanık Cemal Güler'in ateş etmesine ve öldürmesine yardımcı olmak suretiyle atılı suçu işlediği savunuldu.

İddianamede, sanık Cemal Güler'in "kasten öldürme" suçundan müebbet, Ergin Kerse'nin de "kasten öldürmeye yardım" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Ancak sanıkların eyleminin "meşru savunma ve zorunluluk hali" kapsamında kaldığı gerekçesiyle ceza verilmemesi de istenen iddianamede, mahkemenin aksi kanaatte olması halinde ise sanıkların "meşru savunma sınırının aşılması suretiyle kasten öldürme ve yardım" suçundan cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Kaynak: