Kaşıkçı cinayetinde yeterli iş birliğiyle karşı karşıya değiliz

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cemal Kaşıkçı cinayeti ilişkin, "Halen talep ettiğimiz iş birliğiyle yeterli bir şekilde karşı karşıya değiliz." dedi.
Kaşıkçı cinayetinde yeterli iş birliğiyle karşı karşıya değiliz

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, Cemal Kaşıkçı cinayeti ilişkin, "Halen talep ettiğimiz iş birliğiyle yeterli bir şekilde karşı karşıya değiliz." ifadelerini kullandı.

"Venezuela halkının yanındayız"

Venezuela'da yaşanan krize de değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Venezuela halkının yanındayız, Venezuela anayasasına, seçilmiş iradeye saygı gösteriyoruz. Bir ülkeye geçici devlet başkanı sıfatıyla birisini atamak başlı başına hakarettir."

 "Tarihle yüzleşmek Fransa için gereklidir"

Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü ilanına ilişkin, şöyle konuştu:

"Tarihle yüzleşmek Fransa için gereklidir. Özellikle de hukuki olarak yüzleşmesi gereken, Kamerun'dan Cezayir'e kadar Fransız otoritelerinin karıştığı cinayetler ve insan haklarını ihlal eden eylemlerdir."

"Siyasetin itibarını korumak açısından gerekli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek adam yönetimi eleştirisine ilişkin, Ömer Çelik, "CHP Genel Başkanının tek adam yönetimi eleştirisini, kendisine partisinin yöneticileri tarafından ifade edilmesinin altı çizilmesi gereken bir mesele olduğunu ifade etmek isteriz." diye konuştu.

Çelik, İş Bankası hisselerinin aslında CHP'de olmaması gerektiğini belirterek, "Bu hem Atatürk'ün vasiyetinin itibarını korumak açısından hem de bu mirasa sahip çıkmak açısından, siyasetin itibarını korumak açısından gerekli bir durum." 

Suriye'de güvenli bölge önerisi

Suriye'de oluşturulması gündeme gelen güvenli bölge önerisine ilişkin, Çelik, Trump ile yürütülen verimli görüşmelerin alt düzeye yayıldığını söylemenin mümkün olmadığını belirtti. 

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin güvenlik kaygıları geciktirilecek, zamana yayılacak ya da herhangi bir şekilde pazarlık konusu yapılacak kaygılar değildir." 

Uygur Türklerine yönelik ihlaller

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine  yönelik hak ihlallerine ilişkin Çelik, "Çin'in toprak bütünlüğünü ve güvenliğini önemsiyoruz. Uygur Türklerine yönelik keyfi tutuklamaların 1 milyondan fazla Uygur Türkü'nün toplama kamplarında ve hapishanelerde alıkonulması gibi eylemler hiçbir şekilde meşru bulunamaz." dedi.