Kasımpaşa ligdeki ilk galibiyetini aldı

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 1-0 geri düştüğü maçta Kayserispor'u 3-1 yendi.
Kasımpaşa ligdeki ilk galibiyetini aldı

Spor Toto Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Kasımpaşa, ligin 6. haftasında Kayserispor'u 3-1 yenerek, ilk galibiyetini aldı.

Sahasında Kayserispor'u konuk eden Kasımpaşa, mücadelenin 34. dakikasında Welliton'un attığı golle 1-0 geri düştü. İlk yarıyı geride tamamlayan lacivert-beyazlı ekip, ikinci yarıda skoru lehine çevirmeyi başardı. Müsabakanın 50. dakikasında Samba Sow'un atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Kasımpaşa, 59. dakikada Adem Büyük, 66. dakikada ise Veysel Sarı'nın golleriyle 2-1 öne geçti. Maçın 90+1. dakikasında Batuhan Altıntaş ile bir gol daha bulan ev sahibi takım, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'de sezona 2-0'lık Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan lacivert-beyazlılar, ikinci haftada Adanaspor ile 1-1 kaldı. İstanbul temsilcisi, Adanaspor maçından sonra sırasıyla Medipol Başakşehir'e 3-1, Fenerbahçe'ye 5-1 ve Bursaspor'a 1-0 yenildi. 

Kayserispor karşısında sezonun ilk galibiyetini alan Kasımpaşa, puanını 4'e yükseltti. İlk 5 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle 5 puan toplayan Kayserispor ise 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğü koruyamayarak, İstanbul'dan puansız ayrıldı.

Kasımpaşa'dan ilk kez 3 gol

Kasımpaşa, bu sezon yaptığı maçlarda ilk kez 3 gol birden attı.

Ayrıca gollerde imzası bulunan Adem Büyük, Veysel Sarı ve Batuhan Altıntaş, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Batuhan'dan ilk Süper Lig golü

Altyapı takımlarında ve milli takımlarda 98 golü bulunan 20 yaşındaki Batuhan Altıntaş, kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında gol sevini yaşadı.

Kayserispor'da Welliton, atmaya devam ediyor

Kayserispor'un Brezilyalı futbolcusu Welliton Soares Morais, ligdeki 5. golünü attı.

Ligin ilk 5 haftasında Fenerbahçe'ye 2, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'a birer gol atarak, takımına 4 gollük katkı veren Welliton, Kasımpaşa'yı da boş geçmedi. 

Sow, takımını yalnız bıraktı

Mücadelenin 50. dakikasında Veysel Sarı ile ikili mücadeleye giren Sow, hakem Ali Palabıyık'tan doğrudan kırmızı kart gördü.

Tribünler boş kaldı

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılan maçta iki takım taraftarı da müsabakaya ilgi göstermezken, ev sahibi takımı yaklaşık 500 kadar taraftar destekledi. Konuk takım tribününde ise yaklaşık 20 kişi yer aldı.