Kasko ve sigorta önem kazandı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından DASK sigortasının da önemi arttı. Sigorta Center Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, deprem bölgesinde konutlardaki DASK oranının yüzde 17, araç kasko oranının ise yüzde 20 civarında olduğunu söyleyerek, sigorta yaptırmanın önemine değindi.
Kasko ve sigorta önem kazandı

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konutlar için yapılan DASK ve Konut sigortası ile araçlar için yapılan kaskonun önemi daha da arttı.

Deprem bölgesindeki konutların yüzde 17’si DASK poliçesi yaptırırken, araçların kasko yapım oranı ise yüzde 20’lerde kaldı.

Sigorta Center Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, DASK ve kaskonun önemine vurgu yaparak, uyarılarda bulundu.

dask-ve-kasko-2.jpg

Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu ve kesinlikle bu tür sigortaların yapılması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Türkiye genelinde DASK ortalamasının yüzde 55 olduğunu söyledi.

dask-ve-kasko-4.jpg

Deprem bölgesinde yüzde 17 oranında DASK ve yüzde 20 oranında da kasko yapıldığını belirten Başkan Öztürk, “Deprem bölgesinde 490 bin adet kasko yapılmış. Yangın ve konut sigortası 456 bin adet, Hayat sigortası 170 bin, Sağlık sigortası 223 bin, 78 bin adet te ferdi kaza sigortası yapılmış. 1 milyon 200 bin adet DASK poliçesi yaptırılmış. Bölgedeki konutların yüzde 17’sinin sigortası yapılmış. DASK yapı maliyetini ödüyor, onun üzerine konut poliçesi yapılıp kalanı ödeniyor.

dask-ve-kasko-9.jpg

Sigorta şirketlerinin yıkılan ve zarar gören konutların ödemelerini yaparken, bazı ihlal, muafiyet ve kusurlara bakmıyor, direkt ödemeyi yapıyorlar. Şu anda DASK ödemeleri konut başına 2023 yılında en fazla 640 bin lira oluyor. Buna konut sigortası da eklenince ödenecek rakam yükseliyor. En büyük sorun DASK poliçelerinin yenilenmemesi. İlk yıl yapılan DASK ikinci yıl yaptırılmıyor. Artık insanların DASK ve araç kaskosuna daha önem vermesi geriyor” dedi.

•SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :