Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel:- "Vatan hainlerine ve bölücülere asla taviz vermeyecek, devletin ve milletin polisi olacaksınız"- Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga:- "Kendinizi bu milletten ve devletten
Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olan 560 kişi, diplomasını aldı.

Polis Meslek Yüksekokulunun bahçesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17. dönem yemin töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, dönem birincisi Esat Kaya konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çaktı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı konuşmada, mezunların Türkiye'nin dört bir yanına kutsal görevi icra etmek için dağılacaklarını belirtti.

Vatandaşların her zaman güvenlik güçlerini yanında görmek istediğini ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Onları ne kadar yakınında görürse o kadar kendisini huzur içinde hisseder. Onun için her zaman sizler de milletimize yakın olarak görevinizi ifa edeceksiniz. Tarafsızlık ilkesini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayacaksınız. Bu tarafsızlık devlet ile devlet düşmanı arasında devletten yana taraf olmayı gerektiriyor. Devletten yana taraf olmak demek kanunlarımızın emrinde olmak demektir. Önce kanundan emir almak, haksız ile haklı arasında haklıdan yana taraf olmak demektir. İnanıyorum ki sizler bu prensipler çerçevesinde tüm Türkiye'de çok başarılı görevler ifa edeceksiniz."

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel de Türk Polis Teşkilatı olarak 174 yıllık köklü geçmişle milletin huzur ve güvenliği için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Gürsel, bu görevi yerine getirmede en büyük payın iyi yetiştirilmiş, devlete sadık, milletine bağlı, vazifesi uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmeyen kahraman mensupların olduğuna işaret etti.

Gürsel, mezunlara şöyle seslendi:

"Gelecekte ülkemizin kaderini belirleyecek önemli görevler üstleneceksiniz. Sırtınızda taşıyacağınız şerefli üniforma ve zor olduğu kadar da onurlu olan bu meslek sizlere birçok yetkiler verdiği gibi önemli sorumluklar da yüklemektedir. Sizler aldığınız eğitimler neticesinde, donanımlı birer polis olarak şartlar ne olursa olsun dün olduğu gibi bugün de vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği için kanunlar çerçevesinde size verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirecek, vatan hainlerine ve bölücülere asla taviz vermeyecek, devletin ve milletin polisi olacaksınız. "

Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga da mezunları kutlayarak, "Sizlerden en büyük beklentimiz sadece şerefli milletimizin ve büyük devletimizin polisleri olarak görev yapmanız, vazifenizin gereklerini yerine getirirken bundan başka hiçbir zümre, grup ya da cemaate sadakat veya itaat hissetmemenizdir. Bağlı olduğunuz yegane otorite Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sarsılmaz otoritesi ve rehberiniz de devletimizin kanunları olacaktır. Kendinizi bu milletten ve devletten başka hiçbir güce karşı yükümlülük altında hissetmeyiniz." diye konuştu.

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Sülün okuldan 560 kişinin mezun olduğunu belirterek, "Genç polis adaylarımızı mesleki bilgi ve becerinin yanında Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, devletimize karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getiren, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan, toplum yararını şahsi menfaatlerinin üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisiyle dolu, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü bilincine sahip, insan haklarına saygılı polis halk ilişkilerine duyarlı polis meslek etik kurallarına bağlı olarak yetiştirme gayreti içinde olduk." ifadelerini kullandı.

Keplerini havaya atan mezunlar aileleriyle kucaklaşarak, oyun havası eşliğinde mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Emniyet Müdür Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: