'Katar Türkiye ile müstesna bir dayanışma gösterdi'

Başbakan Yıldırım, Katar Başbakanı Al Sani'ye, Katar'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Türkiye ile müstesna bir dayanışma gösterdiğini, bunun takdir ve memnuniyetle karşılandığını belirtti.
'Katar Türkiye ile müstesna bir dayanışma gösterdi'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye ziyarette bulunan Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani ile Çankaya Köşkünde bir araya geldi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, baş başa görüşmeyle başlayan ve heyetlerarası öğle yemeği ile devam eden görüşmelerde, Al Sani ve heyetini Türkiye'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Yıldırım, Katar'ın, FETÖ'nün yönlendirmesiyle yaşanan 15 Temmuz menfur darbe girişimi karşısında Türkiye ile müstesna bir dayanışma gösterdiğini, bunun takdir ve memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Katar ile siyasi ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğini ifade eden Yıldırım, karşılıklı yatırımlar, ticaret, savunma sanayii, enerji ve sağlık turizmi gibi alanlarda atılacak yeni adımların, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da derinleştirilmesini arzuladığını vurguladı.

Katar'ın 2030, Türkiye'nin ise 2023 vizyonları çerçevesinde büyük hedefleri bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, iki ülkenin stratejik ortaklığının bu hedeflere ulaşılmasında, bölgenin refah ve istikrarına katkı sağlanmasında en önemli araçların başında geldiğini belirtti.

Görüşmede, Katar Başbakanı Al Sani de Katar'ın Türkiye ile ilişkilerine tarihsel dostluk bağları çerçevesinde, stratejik bir vizyonla yaklaştığının altını çizdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini hemen kınayarak, gerek telefon görüşmeleriyle gerek çeşitli seviyelerde ziyaretlerle kardeş Türkiye'nin yanında durduklarını dile getiren Al Sani, bundan sonra da Türkiye ile her alanda işbirliğini güçlendirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Öte yandan, görüşmelerde ikili konuların yanı sıra başta Suriye olmak üzere, bölgesel gelişmelerin de ele alındığı kaydedildi.