Katar'da dev işbirliği

Katar Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ahmed bin Abdullah Al Mahmoud ev sahipliğinde düzenlenen 2. KOBİ Konferansı, Doha’da yapıldı.
Katar'da dev işbirliği

Konferansta Katar ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için anlaşma imzalandı. 

TÜRK FİRMALARI 14 MİLYAR DOLARLIK PROJE ÜSTLENDİ

15 yıl önce karşılıklı ticaretin 15 milyon dolardan bugün 50 kat artarak, 700 milyona ulaştığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Türk firmalarının Katar’da adı geçmezdi, bugün Katar’da 14 milyar dolarlık proje üstlenildi” diye konuştu. 

Katar’ın 2030 ulusal vizyonunu yakından izlediklerini, ülkenin enerjiye bağlı bir ekonomi olmaktan çıkıp, turizm ve imalata yöneldiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Türk işadamları olarak en önemli beklentilerinin de Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi arasındaki STA’nın hayata geçirilmesi olduğuna işaret ederek, “Katarlı dostlarımızın öncülük yapmasını istiyoruz” dedi.

BÜTÜN BEREKET BİR ARAYA GELENE

Hisarcıklıoğlu, “Sizde para, bizde girişimci ruhu var. Bu iki ruhu birleştirelim, ‘Made in Katar’ ile Türkiye - Katar ortaklığını dünyaya kanıtlayalım. İslam ülkeleri olarak dünya petrolünün yüzde 69’una, doğal gazın yüzde 50’sine sahibiz. 1.5 milyar nüfus ile dünya nüfusunun 4’te 1’ine sahibiz ama bütün bu nimetlere rağmen, durumumuz ne? Dünya enerji kaynaklarının başında otururken, sermayeyi elimizde tutarken, dünya zenginliğinden yüzde 10 pay alıyoruz. Allah bereketi Müslüman’a vermiyor, bir araya gelene veriyor” diye konuştu.

Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jassim Al Thani ise, “Nisanda yapılacak Expo Türkiye’nin Katar’da düzenleyeceği fuara çok önem veriyoruz” dedi.

Milliyet