KAÜ’nün imamı kim? haberine Rektör Özcan’dan sert tepki!

Kars'ta bir internet haber sitesinde yayımlanan "KAÜ'nün imamı kim?" başlıklı habere Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Sami Özcan'dan tepki geldi.
KAÜ’nün imamı kim? haberine Rektör Özcan’dan sert tepki!

Kars'ta bir internet haber sitesinde yayımlanan "KAÜ'nün imamı kim?" başlıklı habere Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Sami Özcan'dan tepki geldi.

Özcan, "KAÜ'nün İmamı Kim?" sorusunu üniveristeye yönelten kişinin bu sorunun cevabını bilip bilmediğini merak ettiğini ve şayet sorunun cevabını bilmekteyse bu FETÖ/PDY mensubu kişiyle ilgili bilgi ve belgeleri gerekli soruşturmaların yapılması adına hem üniversiteye, hem de adli mercilere vermeye davet etti.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, bir internet haber sitesinin 13.08.2016 tarihinde "KAÜ'nün İmamı Kim?" başlığı ile verdiği haberin Kafkas Üniversitesi'ni ve şahsını itibarsızlaştırmaya yönelik, gerçek dışı haber olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, internet haber sitesini ve haberi yazan muhabirin, yazdığı haberinin doğruluğunu ispat etmesi için gerekli yasal işlemleri de başlatacaklarını söyledi.

Söz konusu haber içerinin kesinlikle doğruları yansıtmadığını ifade eden KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, "Öncelikle belirtmek isterim ki üniversitemiz bu karalama kampanyası karşısında tüm yasal haklarını kullanacaktır. Söz konusu haberin içeriği kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır. Haber içeriğinde üniversitemizde FETÖ soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan ve görevinden uzaklaştırılan personel sayısının 51 olduğu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve çok sayıda üst yöneticinin istifalarının ardı ardına geldiği, üniversitemizin 2008 yılında kurulan Ardahan Üniversitesi'nin bile gerisinde kaldığı, şehrin gelişimine ayak uyduramadığı, FETÖ ile ilişkili personelin, çoğunlukla şimdiki Rektör Prof. Dr. Sami Özcan tarafından işe alındığı iddia edilmiştir" dedi.

"HUKUK KURALLARINA BAĞLI KALARAK VE DEVLETİMİZİN DİĞER KURUMLARIYLA KOORDİNELİ ŞEKİLDE YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMALAR, ÜNİVERSİTEMİZDE TEK BİR FETÖ/PDY MENSUBU KALMAYINCAYA DEK DEVAM EDECEKTİR"

"ÜNİVERSİTEMİZDE GÖREVLİ DEKANLAR İSTİFA ETMİŞ GİBİ SUNULMASI KURUMUMUZU YIPRATMA AMACI TAŞIMAKTADIR"

Tüm kamu ve kuruluşlarında olduğu gibi üniversitemizde de FETÖ/PDY mensubu kişilerle ilgili gerekli soruşturmalar başlatılmıştır diyen Özcan, "Hukuk kurallarına bağlı kalarak ve devletimizin diğer kurumlarıyla koordineli şekilde yürütülen soruşturmalar, üniversitemizde tek bir FETÖ/PDY mensubu kalmayıncaya dek devam edecektir. Üniversitemizde FETÖ soruşturmaları çerçevesinde 40 kişi görevinden uzaklaştırılmıştır. Üniversitemizde görevli dekanların istifası Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tüm vakıf ve devlet üniversiteleri için almış olduğu karar neticesinde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla haber içeriğinde belirtildiği şekilde sadece üniversitemizde görevli dekanlar istifa etmiş gibi sunulması kurumumuzu yıpratma amacı taşımaktadır. Üniversitemiz kurulmuş olduğu 1992 yılından itibaren çok büyük gelişme göstermiş, kendisini her geçen gün geliştirmekte olan, Doğu Anadolu üniversiteleri içerisinde de çok fazla tercih edilen, Türkiye'nin ve özellikle bölgenin sayılı üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen bir üniversitedir. Haberde yansıtıldığı gibi üniversitemizin Ardahan Üniversitesi'nin gerisinde kaldığı iddiası istatistiki bilgilerle de uyuşmamakta olup gerçek dışıdır. Üniversitemiz 1992-2010 yılına kadar toplam 230 milyon Türk Lirası yatırım almışken sadece 2010-2016 yılları arasında 150 Milyon Türk Lirası yatırım almıştır. Bu yatırım miktarları dahi üniversitemizin günden güne büyüdüğünün en büyük kanıtıdır. Üniversitemizin yıllar içerisindeki gelişimini karalamaya yönelik hiçbir bilimsel, istatistiksel gerçeklere dayanmayan öznel değerlendirmelerle, üniversitemizin kurumsal yapısına yönelik maksadını aşan bu iftiralarla, üniversitemiz FETÖ/PDY terör örgütü ile maksatlı olarak ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. Bu iddialar hiçbir somut ve nesnel veriye dayanmamakta olup mesnetsizdir" diye konuştu.

"KAÜ'NÜN İMAMI KİM?" SORUSUNU ÜNİVERSİTEMİZE YÖNELTEN KİŞİNİN BU SORUNUN CEVABINI BİLİP BİLMEDİĞİNİ MERAK ETMEKTEYİZ"

Haberi yazan kişinin elindeki bilgi ve belgeleri adli mercilere vermeye davet eden Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, "Haber başlığıyla "KAÜ'nün İmamı Kim?" sorusunu üniversitemize yönelten kişinin bu sorunun cevabını bilip bilmediğini merak etmekteyiz. Şayet sorunun cevabını bilmekteyse bu FETÖ/PDY mensubu kişiyle ilgili bilgi ve belgeleri gerekli soruşturmaların yapılması adına hem üniversitemize hem de adli mercilere vermeye davet ediyoruz. Ayrıca yürütülen soruşturmalar neticesinde açığa alınan FETÖ/PYD mensubu kişilerin şahsım tarafından işe alındığı iddiası asılsızdır" şeklinde konuştu.

"BU TÜR HABERLER TAMAMEN ÜNİVERSİTEMİZİ VE ŞAHSIMI HEDEF GÖSTERMEKTE VE YIPRATMA AMACI TAŞIMAKTADIR"

Bu tür haberlerin tamamen üniversite ve şahsını hedef gösterdiğini ve yıpratma amacı taşıdığına dikkat çeken Özcan özetle şunları söyledi:

"Bahse konu haber Üniversitemizi ve şahsımı karalamaya yönelik asılsız, mesnetsiz ve iftira niteliğindedirler. Asılsız haberlere katkı sunan ve alet olan tüm kişi ve kurumlarla ilgili olarak hukuki zeminde tazminat davası dahil gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Üniversitemiz, yıllar içerisinde büyük gelişme sağlamış, bölgesinde eğitim hizmetlerine yön verir bir konuma gelmiştir. Her geçen gün faaliyet alanını genişleterek en iyi hizmeti sunmaya çalışan Üniversitemiz hakkındaki iyi niyetli olmayan bu tür haberler tamamen üniversitemizi ve şahsımı hedef göstermekte ve yıpratma amacı taşımaktadır."

Kaynak: