Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

KAVURUCU SICAKLARDA SPOR YAPARKEN DİKKAT

KAVURUCU SICAKLARDA SPOR YAPARKEN DİKKAT

Sevgili okuyucularım. Yazın en sıcak günlerine girmiş bulunmaktayız. Bugünden itibaren hava sıcaklıklarının daha da artması bekleniyor. Peki bu kadar sıcaklıkta nasıl spor yapmalıyız? Özellikle yaza formda girmek isteyen birçok kişi bu dönemlerde spora daha da ağırlık vermektedir. Ancak yanlış yapılan spor vücuda zarar vermektedir. Şimdi bugünkü yazımızda yazın sıcak havalarda spor yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahsedeceğiz.

Bu havalarda spor yaparken, güneşin tepede olduğu ve sıcaklığın zirve yaptığı saatleri değil, gün içerisinde ısının düştüğü saatleri tercih edin. Egzersiz sırasında terleyeceğiniz için kaybettiğiniz sıvıları telafi etmeli ve yeterli miktarda sıvı almalısınız. Aşırı susamadan su ihtiyacınızı giderin. Çünkü spor yaparken vücudunuz su kaybettiği için erkenden tüketmek gerekmektedir. Egzersiz öncesi ve sırasında her 20 dakikada bir sıvı alabilirsiniz. Terle beraber vücudunuzda bulunan minerallerden de kaybetmiş olursunuz bu gibi durumlarda doğal maden suyu en iyi seçim olacaktır.

Sıcakta spor yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de nefes almayan, naylon kumaşlardan mamul, koyu renkli spor kıyafetlerinden uzak durmalı ve açık renkli, hafif, nefes alabilen kıyafetleri tercih etmelisiniz. Ayrıca doktor kontrolünden geçmeli ve egzersiz için herhangi bir sağlık probleminiz olmadığından emin olmalısınız.

Değerli okurlarım. Bu haftaki yazımızda kavurucu sıcaklarda spor yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahsettik. Haftaya yeni bir yazımızda görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR