Kayıp kadını, 2 çocuğunun babası öldürüp ormanlık alana atmış

İzmir'in Konak ilçesinde, 4 yıl önce kaybolan ve izine rastlanamayan Hediye Gülfidan Kara'nın, nikahsız yaşadığı 2 çocuğunun babası Rasim S. tarafından öldürüp, ormanlık alana atıldığı belirlendi.
Kayıp kadını, 2 çocuğunun babası öldürüp ormanlık alana atmış

Şüphelinin gösterdiği ormanlık alanda, talihsiz kadının kemikleri bulundu. Rasim S. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis sorgulamasında suçunu bir tülü kabul etmeyen Rasim S., annesi R.S.'nin cinayeti itiraf etmesi üzerine çözüldü.

Yağma suçundan cezaevine giren ve bayram iznine çıkan Rasim S. (38), nikahsız birlikte yaşadığı 2 çocuğunun annesi ile Hediye Gülfidan Kara ile buluştu. İddiaya göre bu buluşmadan sonra Kara'dan bir daha haber alınamadı. Hediye Gülfidan Kara'nın yakınları da, 21 Ağustos 2012'de, emniyete giderek kayıp başvurusu yaptı. Kayıp kadının yakınları ayrıca birlikte yaşadığı Rasim S. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunu üzerine harekete geçen polis, bayram izni sonrası cezaevine geri dönmeyen Rasim S.'yi yakaladı. Rasim S. suçlamaları kabul etmezken, Kara'nın kayıp olması ile ilgili delil bulunamadı. Rasim S. kayıp kadın suçundan herhangi bir ceza almazken firar ettiği cezaevine, cezasının kalan bölümünü çekmek içim geri gönderildi. Rasim S. yağma suçundan 2014 yılında, cezasını tamamladı ve tahliye olup, işi olan TIR şoförlüğüne geri döndü.

Polis tekrar araştırma başlattı

Hediye Gülfidan Kara'dan haber alınamaması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri 2016 yılında dosyayı tekrar açtı. Polisi ekipleri, Rasim S.'nin ailesi ve yakın çevresindeki kişileri mercek altına aldı. Ekipler, Rasim S.'nin o dönemde birlikte kaldığı koğuş arkadaşlarının bilgisi olma ihtimaline karşı, ifadelerine başvurdu. Rasim S.'nin koğuş arkadaşlarının ifadelerinde çelişki olması üzerine Rasim S.'nin, kardeşi U.C.S. (33), annesi R.S. (60) ve arkadaşı E.Ç. (38) gözaltına alındı. Polis sorgulamasında çözülen E.Ç., Hediye Gülfidan Kara'yı Rasim S.'nin öldürdüğünü, cesedini ortadan kaldırmak için kendisinden yardım istediğini, ancak kendisinin olumsuz cevap verdiğini söyledi. Rasim S.'nin annesi R.S. ise polis ifadesinde oğlunun cinayetini işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Annesi konuşunca itiraf etti

Polis sorgulamasında cinayeti bir tülü itiraf etmeyen Rasim S. ise annesi R.S.'nin cinayeti ihbar etmesi üzerine çözüldü. O dönemde cezaevinden bayram izini ile çıkıp bir daha dönmediğini belirten Rasim S.,''2 çocuğumun annesi, imam nikahlı eşim Hediye Gülfidan Kara'nın, ben cezaevindeyken başka bir erkekle görüştüğünü öğrendim. Bu nedenle çıkan tartışmada boğazını sıkarak öldürdüm. Cesedi yaklaşık 2 gün evinde sakladım. Ardından da bir battaniyeye sarıp, kardeşimin kiraladığı ciple, Bornova İlçesi Pınarbaşı Semti'nde taş ocaklarının bulunduğu ormanlık bölgeye attım'' dediği öğrenildi.

Kemikleri bulundu

Rasim S.'nin gösterdiği noktada arama yapılması için Ankara'dan özel eğitimli 2 kadavra köpeği getirildi. Cesedin atıldığı bölgede, AKUT ve polis ekiplerinin kadavra köpekleriyle armam başlatıldı. Kısa süre sonra insan kemikleri ve battaniye bulundu. Kemikler DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Rasim S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.