Kaymakamı 'terör saldırısı' bahanesiyle alıkoymuşlar

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, FETÖ mensuplarının, Kaymakam Bekir Demir ile bazı kamu görevlilerinin, "ilçede terör eylemi olacağı için toplantı yapılacağı" bahanesiyle bir süre alıkonulduğu bildirildi.
Kaymakamı 'terör saldırısı' bahanesiyle alıkoymuşlar

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, Kaymakam Bekir Demir ile bazı kamu görevlilerinin, "ilçede terör eylemi olacağı için toplantı yapılacağı" bahanesiyle 51. Motorlu Tugay Komutanlığına çağrılıp bir süre alıkonulduğu bildirildi.

Hozat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Hozat Kaymakamı Bekir Demir ve beraberindeki kamu görevlilerin Hozat ilçesinde önemli boyutta bir terör eylemi gerçekleştirileceği ve alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bahanesiyle tugaya davet edilip cep telefonlarının alındığı anlatıldı.

Bu durumun üst makamlara iletildiği belirtilen açıklamada, "15 Temmuz gecesi Hozat Kaymakamı ve beraberindeki kamu görevlileri Hozat ilçesinde önemli boyutta bir terör eylemi gerçekleştirileceği ve alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bahanesi ile tugaya davet edilmiş, kendilerinin cep telefonları zorla alınarak alıkonulmuşlardır. Yaşanan durum kısıtlı imkanlar çerçevesinde üst makamlara iletilmiştir. Olay gecesi mağduriyet oluşturan alıkonulma eylemi, hürriyeti sınırlama eylemidir." denildi.

Açıklamada, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ın da tugay komutanlığına çağrıldığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Hozat Belediye Başkanı Polat, kendisine hükümet yetkilileri dışında birisi 'sokağa çıkma yasağı' anonsu yaptırmasın diye tugay komutanlığına çağrılmış, belediye araçları ve şoförleri ile anons yapma görevlisi ise emniyet personeli tarafından hükümet yetkililerinin dışındakilerin talimatı ile harekat etmesinin engellenmesi amacıyla kontrol altına alınmıştır. Yaklaşık 3 saatlik alıkonulma eylemi sırasında ısrarla bunun bir suç olduğu ve serbest bırakılmaları gerektiği defalarca belirtilmesine rağmen tugay görevlilerince bu talepler karşılık görmemiştir. Daha sonrasında ise Sayın Valimiz Osman Kaymak ve Jandarma Bölge Komutanı Ali Çardakçı'nın yoğun çabaları sonuç vermiş ve Hozat Kaymakamı ve beraberinde bulunan kamu görevlileri tugaydan ayrılmışlardır."

Olay sonrası Kaymakam Demir'in hükumete bağlılık anonsu yapıldığına işaret edilen açıklamada, "Hozat Hükümet Konağına dönüldüğünde Hozat Kaymakamı tarafından telsiz anonsu ile tüm birimlere 'Sadece hükümetimize bağlı olduğumuz, sadece hükümetimizden emir, talimat alınacağı' talimatları verilmiştir." bilgisi aktarıldı.