Kaynak aynı, hedef aynı

Gaziantep’teki saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri yakından takip eden yerel bir gazeteci olan Yaşar Yavuz, yaşananları Yeni Haber gazetesine değerlendirdi.
Kaynak aynı, hedef aynı

Bütün terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiklerini söyleyen Gaziantepli gazeteci Yaşar Yavuz hangi örgütün üstüne gidilirse diğerinin ortaya çıkıp hedef saptırmaya çalıştığını, OHAL kararlarının sertleştirilerek terör örgütlerinin hepsinin üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep’teki saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri yakından takip eden yerel bir gazeteci olan Yaşar Yavuz, Gaziantep’in geçmişten günümüze bu ve buna benzer olaylarla karşılaştığını ve hiçbir zaman boyun eğmediğini ve bundan sonra da eğmeyeceğini ifade ederek, “Gaziantep bu ve benzeri terör örgütlerine hiçbir zaman boyun eğmemiştir bundan sonra da eğmeyecektir. Tarihte işgalcilere boyun eğmeyerek gazi olan bir şehir bugün batının maşası üç beş çapulcuya mı boyun eğecektir. Elbette boyun eğmeyecek ve dik duracaktır. Gaziantep bunu en iyi bilen şehirlerden bir tanesidir.  Gaziantep’te yaşanan bu olayların zamanlaması da manidar. 4 yıl önce yine bir 20 Ağustos’ta PKK Gaziantep’te bir eylem gerçekleştirmişti ve yine 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 66 kişi de yaralanmıştı.” dedi.

10-3-1.jpg

HEDEF SAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Hükümetimiz bir örgütün üstüne gittiğinde diğer bir örgüt devreye girip hedef saptırdığını söyleyen Yaşar Yavuz, “Hükümet 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte FETÖ’nün üstüne gidince dikkat ederseniz PKK eylemleri yapıldı. Hükümet ne zaman PKK ile mücadeleye başladıysa bu sefer de devreye DAİŞ girdi. Bu son yaşananlardan sonra gördük ki, her FÖTÖ’cü, PKK’lı, her PKK’lı da İŞİD’cidir. Hepsi de aynı amaca hizmet ediyor ve birbirlerini aklamak için çalışıyorlar. Gaziantep’te gerçekleşen bu alayı DAİŞ, PKK’ya nefes aldırmak için gerçekleştirmiştir. Bu eylemle DAİŞ PKK’ya adeta hayat öpücüğü vermiştir. Böyle bir süreç işliyor. Yoksa siz gidip Gaziantep’te Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede bir sokak düğünün de bunu yapmazsınız. Her şey planlı programlı bir şekilde devam ediyor. PKK ve DAİŞ’in Türkiye’de FETÖ tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

gaziantepte-teror-saldirisi--(5).jpg

“OHAL KARARLARI SERTLEŞTİRİLMELİ”

Hükümetimiz OHAL’den vatandaşların en az etkilenmesi için çaba sarf ettiğini ancak yaşanan bu olaylar karşısında OHAL’in sertleştirimesi gerektiğini belirten Yaşar Yavuz, “Hükümetimiz 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilan etti. OHAL’de ilan edilirken de bunun vatandaşlara yansımaması konusunda son derece dikkatli davranıldı. Geldiğimiz noktada ise terör örgütleri ve bunların propagandasını yaparak meşru bir zemine çekmeye çalışanlara da yumuşak davranılmaması gerekiyor. Ben şu aşamada OHAL’in yumuşak gittiğine inanıyorum. Çünkü ortada bir saldırı var. Yoksa biz bunlar terör örgütü yarın bir şeyler yapabilirler diyerek bunun üzerinden girmiyoruz. Gündelik olaylara takılarak hedef saptırma oyununa gelmemeliyiz. Bu üç terör örgütün de üzerine aynı şekilde ciddi bir kararlılıkla gidilmelidir. Birisinin üzerindeki bası biraz hafifletildiğinden bir diğeri ortaya çıkarak huzurumuzu düzenimizi bozmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR HAÇLI SEFERİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

yasar-yavuz.jpgGünümüzde de ülke olarak yeni bir Haçlı seferleri ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Yaşar Yavuz, “Haçlı seferlerinde de bu ve buna benzer katliamlar yapılmıştı. O zamanlarda da çoluk, çocuk, kadın, ihtiyar demeden kılıçtan geçirilmişti. Aradan yüzyıllar geçmesine rağmen değişen bir şey yok. Zihniyet yine aynı. Bu eylemleri yapanların nereden beslendikleri ve kimlerin adına çalıştıkları aslında burada da ortaya çıkıyor. Yoksa siz bir düğünde tam da kınanın olacağı herkesin gelin ve damadın çevresinde toplanacağı bir zamanda bomba patlatmak suretiyle insanların canına kıyamazsınız. Burada bir acıma duygusu yok. Bir görev veriliyor ve bu görev de yerine getirilmesi isteniyor. Bu teröristlerde ruh, vicdan, akıl, mantık yok. En acı katliamları bizlere yaşatmaya çalışıyorlar ve bize diz çöktürtmek istiyorlar. Asıl mesele bu ama asla başaramayacaklar.” diyerek sözlerini tamamladı.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ