Kayseri'de, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla gıda kermesi düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Mazlumder Kayseri Şubesi ile Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla gıda kermesi...
Kayseri'de, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla gıda kermesi düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Mazlumder Kayseri Şubesi ile Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla gıda kermesi düzenledi.

Bir kafeteryada düzenlenen kermeste konuşan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, insan hakları gibi önemli bir hakkın bir günle sınırlandırılamayacağını söyledi.

Dünyanın bu konuda iyi bir sınav vermediğine dikkati çeken Taş, dünyanın dört bir yanında insanlığın ölüm, işkenceler, soykırımlar, sürgünler, açlık ve susuzlukla imtihan olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirtti.

Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Fevzi Konaç da yeryüzünde canı yanan mazlumların ülkeden ülkeye savrulduklarını dile getirerek, "Bu savrulmanın bedelini ödeyen çocuklar açlıkla, soğukla, evsizlikle imtihan oluyorlar. Anadolu'nun kalbinde bulunan bir şehirde Kayseri'de özellikle yeryüzündeki birçok mazlumun acısını hisseden bir avuç Müslüman bugün burada bu acıyı hissettiklerini ifade etmek, mazlumlarla dayanışma içerisinde olduğunu ifade etmek ve küçük bir dua etmek için bu kahvaltı salonunda buluştular." dedi.

Düzenlenen kermesten elde edilen gelir yardıma muhtaç Afganistan vatandaşlarına harcanacak.

Kaynak:

Etiketler :