Kayseri'de 24 eski öğretmen "ByLock"tan adliyede

Kayseri ve Bursa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 eski öğretmen adliyeye sevk edildi.
Kayseri'de 24 eski öğretmen "ByLock"tan adliyede

Kayseri ve Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 eski öğretmen adliyeye sevk edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, kanun hükmünde kararname ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği üyesi olan, meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan firari bir şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 21 Mart'ta düzenlenen operasyonlarda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 25 eski öğretmenden 23'ünü Kayseri ve Bursa'da gözaltına almış, daha sonra bu sayı 24'e yükselmişti.