Kayseri'de engelli öğrencilere tablet bilgisayar

Kayseri'de engelli öğrencilere tablet bilgisayar

 Kayseri'de engelli öğrencilere tablet bilgisayar verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen bilgisayar dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü kapsamındaki "3. El Projesi" ile ülke genelinde bin tablet bilgisayarın engelli öğrencilere dağıtıldığını söyledi.

Çandıroğlu, bunun için eli veya kolu olmayan, ya da bilgisayar faresi kullanamayacak düzeyde engeli bulunan öğrencilerin seçildiğini belirterek, tablet bilgisayarların gözlük yardımıyla kullanıldığını kaydetti.

Çandıroğlu, şöyle devam etti:

"Artık engelli çocuklarımız da rahatlıkla bilgisayar kullanıp güzel vakit geçirebilecek. Çocuklarımız, bilgisayarla uyumlu gözlüğü takmaları halinde başlarını çevirdiklerinde sayfa hareketlerini sağlayabilecek. Yine gözlüğe monteli ve ucunda plastik ped olan çubuğu ısırmaları durumunda da fare işlevi yerine getirilmiş olacak. Bu sayede çocuklarımız hem eğitim hayatlarında, hem de normal hayatlarında bilgisayarı aktif şekilde kullanabilecek. Umarım faydalı olur. Kayseri genelinde bu şekildeki 23 öğrencimize bilgisayar dağıtıyoruz."

Çandıroğlu, çocukların bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmemesini istedi.