Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu: 4 gözaltı

Kayseri'de düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nda öğrencilere burs veriliyor adı altında FETÖ'ye finansman sağladıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu: 4 gözaltı

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 10 ay önce Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kentte faaliyet gösteren Kılıçaslan Eğitim Vakfının Gevher Nesibe Mahallesindeki bir plazada bulunan adresinde yapılan aramada ele geçirilen vakfa ait defter, belge, doküman ile bilgisayar, hard disk ve dijital materyallerin incelenmesi tamamlandı.

İncelemeler sonucunda, vakfın yönetim kurulu üyelerinin ve mütevelli heyetinin imza ve yazı örnekleri ile daha önceden el konulan belgeler üzerinde yapılan kriminal incelemesinde mütevelli heyeti tarafından alınan kararlardaki imzaların bazılarının yöneticilere ait olmadığı ve sahte imza atıldığı tespit edildi.

Vakıf 11 milyon lira zarara uğratılmış

Vakıf müfettişlerince Kılıçaslan Eğitim Vakfından elde edilen dokümanlar üzerinde yapılan incelemede, vakfa ait gayrimenkullerin çok düşük bedellerle FETÖ'ye bağlı eğitim ve öğretim kurumlarına kiraya verilmesinden dolayı vakfın 11 milyon 415 bin 763 lira zarara uğratıldığı bilgisine ulaşıldı.

Vakıf tarafından öğrencilere verilen burslarla ilgili yapılan araştırmada ise bazı öğrencilere burs için müracaatları bulunmadığı halde Bank Asya'da açılan hesaplarına düzenli burs yatırıldığı belirlendi. 

Bazı öğrencilerin bu burslardan haberdar olmadıkları, öğrencilere ait burs paralarının örgüt üyesi şahıslarca dolaylı yollarla ellerinden alınıp, bu örgüte aktarılarak maddi finans sağlandığı tespit edildi.

Bunların üzerine Kılıçaslan Eğitim Vakfı mütevelli heyeti üyeleri ve vakıf müdüründen oluşan 5 kişi hakkında "Özel belgede sahtecilik, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, terörizme finans sağlamak, FETÖ/PDY örgütüne üye olmak ve güveni kötüye kullanmak" suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi.

Sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan eş zamanlı operasyonda, N.S, N.S, M.K. ve A.A.A. gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan İlhan M'nin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Örgütün Akdeniz bölge eğitim imamı yakalandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Rüstem Ç'yi Trabzon Caddesi'nde gözaltına aldı.

FETÖ/PDY'nin Akdeniz bölge eğitim imamı olduğu öne sürülen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Rüstem Ç'nin üzerinden, aynı ad ve soyadını taşıyan bir başka kişinin kimliği çıktığı öğrenildi. 

İzmir'deki operasyonda tutuklu sayısı 19'a yükseldi

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik geçen ay yapılan ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeninin de aralarında bulunduğu 15 kişinin tutuklandığı operasyonda tutuklu sayısı 19'a yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince düzenlenen operasyon kapsamında "ilçe imamları" E.T, A.K, A.Ş. ile Bergama bölgesinde toplanan "himmet" paralarının muhasebesini tuttuğu öne sürülen A.T yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların tutuklanmasıyla operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 19'a yükseldi.