Kayseri’deki Kudüs protestolarında İsrail bayrağı yaktılar

Kayseri'de, Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi ve sivil toplum kuruluşları (STK), "Mescid-i Aksa'ya Sahip Çık" konulu basın açıklaması yaptı.
Kayseri’deki Kudüs protestolarında İsrail bayrağı yaktılar

Kayseri'de, Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi ve sivil toplum kuruluşları (STK), "Mescid-i Aksa'ya Sahip Çık" konulu basın açıklaması yaptı. Açıklamanın sonunda İsrail bayrağı yakıldı.

Cuma namazının ardından Bürüngüz Cami önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, tekbirler getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı. STK'lar adına basın açıklamasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Melikgazi İlçe Başkanı Avukat Baki Coşkun, "Var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa'da 3 Müslümanı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapsısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zamanı ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. Siyonist İsrail'in İç Güvenlik Bakanı olarak nitelendirdiği insan kasaplarından Gilad Erdan tüm Müslümanların gözüne bakarak, "Mescid-i Aksa bizim elimizde, açılıp kapanması konusunda son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz" demesi meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki görememektedirler. İsrail'in varlığına alışmak İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek, İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için bir utanç vesilesidir" dedi.

Kayseri'deki sivil toplum örgütleri olarak istediklerini sıralayan Coşkun, "İsrail ile tüm diplomatik ilişkiler gözden geçirilmelidir. Kudüs'ün İsrail başkenti olarak tanınmasını kabul edemeyiz. İsrail ile tüm ticari ilişkiler gözden geçirilmelidir. Mescid-i Aksa'nın tasarruf hakkının Müslümanlarda olduğunu gösteriniz. Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yüreğine su serpin" diyerek sözlerini noktaladı.

Yapılan duaların ardından grup İsrail bayrağını ateşe verdi. Bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Kayseri’deki Kudüs protestolarında İsrail bayrağı yaktılar

Kayseri’deki Kudüs protestolarında İsrail bayrağı yaktılar