Kaza anı araç kamerasına yansıdı

Güney Koreli 18 kişilik kafileyi taşıyan otobüs ile bir traktör Ankara-Konya otoyolunda çarpıştı.
Kaza anı araç kamerasına yansıdı

Güney Koreli 18 kişilik kafileyi taşıyan otobüs ile bir traktör Ankara-Konya otoyolunda çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle traktörde bulunan yaşlı çift ağır yaralanırken, otobüste bulunan Koreli küçük bir çocuk ise hafif yaralandı. Yaşanan kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Bezirhane Mahallesi mevkisinde bulunan Konya Yolu'nun 53. kilometresinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün ismi belirlenemeyen 34 TP 5093 plakalı minibüs, 18 kişilik Güney Koreli kafileyi Ankara'dan Nevşehir'e götürmek için yola çıktı. Minibüs Bezirhane mevkisinde bulunan Konya Yolu'nun 53. kilometresine vardığı esnada, yol üzerinde seyir halinde olan ve bayramlaşmak için köye giden Mehmet Öztürk ve Fatma Öztürk isimli yaşlı çiftin bulunduğu traktörle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle traktörde bulunan yaşlı çift yola savruldu. Koreli turistleri taşıyan otobüste ise büyük hasar meydana gelirken, otobüste bulunan bir Koreli çocuk da yaralandı.

Olayı gören vatandaşlar önce yaşlı çiftin yardımına koştu ve daha sonra durumu hemen ilgili yerlere bildirdi. Olay yerine kısa sürede sağlık, jandarma ve polis ekipleri intikal etti. Sağlık ekipleri yola savrulan çifti yaptıkları ilk müdahaleden sonra Gazi Hastanesine kaldırdı. Polis ekipleri de yol üzerinde güvelik önlemleri alarak trafiği belli bir süre tek şeritten verdi. Hafif yaralanan ve ismi belirlenemeyen Güney Koreli küçük çocuk da yapılan ilk müdahaleden sonra hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Mehmet Öztürk'ün bir gün sonra öldüğü öğrenildi.

"Traktörde bulunan çiftin durumu kötüydü"

Çiftin çocukları ve torunları olay yerine akın etti. Kazayı gelen bir telefonla öğrendiğini ve şok yaşadığını belirten Mehmet Öztürk'ün torunu, dedesinin ve nenesinin durumunun nasıl olduğunu bilmediğini söyledi. Öte yandan, olayı gören bir vatandaş ise hemen yardıma koştuğunu belirterek, traktörde bulunan yaşlı çiftin durumunun kötü olduğunu söyledi.

Güney Koreli kafile jandarma araçlarıyla tahliye edildi

Çarpmanın etkisiyle büyük hasarın meydana geldiği otobüste bulunan Güney Koreli kafile korku dolu gözlerle araçtan indi. Yol kenarına alınan kafilenin güvenliği için jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Güney Koreli kafile olay yerine sevk edilen jandarma araçlarıyla olay yerinden götürüldü. Öte yandan, hastaneye kaldırılan Güney Koreli çocuğun durumun iyi olduğu öğrenildi. Yaşanan kaza anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

İHA