Kazada vefat eden özel harekat polisinin cenazesi toprağa verildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayan özel harekat polisi Muhammet Mert Altaş'ın cenazesi defnedildi
Kazada vefat eden özel harekat polisinin cenazesi toprağa verildi

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede vefat eden özel harekat polisi Muhammet Mert Altaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Diyarbakır'daki hastanede yaşamını yitiren ve Türk bayrağına sarılı naaşı helikopterle Bitlis'e gönderilen Altaş için önce Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törende, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kutludoğum Cami İmam Hatibi Hadi İnce tarafından dua edildi. Bu sırada duygulu anlar yaşayan Altaş'ın yakınlarını, meslektaşları ile yetkililer teskin etti.

Daha sonra meslektaşlarınca omuzlara alınarak cenaze nakil aracına taşınan Altaş'ın naaşı, baba ocağı Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ulu Cami'ye götürüldü.

Altaş'ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazı sonrası aynı ilçedeki Abdurrahman Gazi Mezarlığı'na defnedildi.

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğündeki törene, Bitlis Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Muş Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Muş İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri, askeri erkan, emniyet personeli, vatandaşlar ile Altaş'ın yakınları katıldı.

Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli Muhammed Mert Altaş, 31 Ağustos'ta Muş'tan baba ocağı Bitlis'in Ahlat ilçesine gelirken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak Diyarbakır'daki bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Kazada araçtaki özel harekat polisi Mehmet Fatih Tatlısu da hayatını kaybetmişti.

Kaynak: