Kazakistan’da göçebe festivali

-
Kazakistan’da göçebe festivali

 Kazakistan’daki Astana Etrafındaki Milenyum adlı festivalde Kazak halkının göçebe medeniyetinin yanı sıra Türk dili konuşan ülkelerin milli giysileri ve el sanatları sergilendi.

Han Şatır alışveriş merkezinin yanındaki alanda düzenlenen festivale Türk dili konuşan devletlerden sanatçıların yanı sıra Yakutiya, Hakasiya ve Altay’dan temsilci katıldı.

Festival alanında dikilen çadırlarda açılan müzelerde Kazak halkının eşya ve tarihi eserleri sergilenirken, bazı çadırlarda da konser müzik ve dans gösterileri yapıldı.

Özbek sanatçı Fayoza Muhammadiyeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan’a ilk defa geldiğini belirterek, burada el yapımı çanta, cüzdan, frak gibi Özbeklerin milli tarzındaki eşyaları tanıttığını söyledi.

Kazakistan’ın Karaganda eyaletinden gelen kuşbeyi Serik Abdırazakov, yedi yıldır bu festivale katıldığını ifade ederek, “Kartallarımız 3 yıl boyunca yetişiyor. Daha sonra tilkiyi avlıyor. Burada da kartallarımızla yaptığımız gösteriler ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı.” dedi. 

6 Temmuz başkent Astana günü dolayısıyla göçebe medeniyeti festivali gibi kültürel etkinlikler her sene yapılıyor.