Kazakistan'daki camilerde iftar

Kazakistan'ın başkenti Astana'da, başta Nur Astana Merkez Camisi olmak üzere 8 camide her gün bin 500 kişiye iftar veriliyor.
Kazakistan'daki camilerde iftar

Kazakistan'ın başkenti Astana'da, başta Nur Astana Merkez Camisi olmak üzere 8 camide her gün bin 500 kişiye iftar veriliyor. 

Nur Astana Merkez Camisi baş imam yardımcısı Marat Bekgazinov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerde kurulan iftar sofralarında öğrenci, işçi ve yoksullar başta olmak üzere çok sayıda Müslüman'ın oruç açtığını söyledi.  

Camiye gelen Müslümanların namazlarını kıldıktan sonra su ve hurma ile oruçlarını açtığını, daha sonra bahçelerde hazırlanan sofralarda yemeklerini yediğini ifade eden Bekgazinov, teravih namazları kılındıktan sonra da Astana Valiliği ve Kazakistan Müftülüğünün katkısıyla ulaşım sağlandığını belirtti. 

Bekgazinov, ramazan ayında okulları tatil olan 5-15 yaşlarındaki 800 öğrenci için camilerde bir ay süresince ücretsiz din eğitimi verildiğini vurgulayarak, kurs sonunda yapılacak yarışmada başarılı öğrencilere ödül verileceğini dile getirdi. 

İftarda Türk yemekleri veriliyor 

Kazakistan'da 11 yıldır kafe işleten Hasan Kurt ise 3 yıldır Nur Astana Camisi için iftarlık hazırladığını belirterek, "Zengin Türk mutfağımızın yemeklerini yapıyoruz. Gündüz şantiyelere, akşam da iftarlara yemek hazırlıyoruz. Bugün menümüzde dalyan köfte, sigara böreği vardı. Bunların dışında çorba, pilav, makarna veriyoruz." diye konuştu.