Kazakistan’dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Kazakistan’dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı mesajı iletti. 

Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan mesajda, Kazakistan'ın dün İstanbul'da yaşanan terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtilerek, "Terör olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Türk halkına baş sağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.  

Kutsal Ramazan ayında gerçekleştirilen terör eyleminin, teröristlerin vahşetini ve İslam'la hiçbir ilişkisi olmadığının göstergesi olduğunun ifade edildiği açıklamada, terörün artmasından duyduğu derin endişe kaydedilerek, "Bu kötülüğün ortadan kaldırılması için uluslararası toplumun etkili kollektif çabalarının desteklendiği mesajı paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, terörizmin küresel güvenliğe tehdit oluşturduğu belirtilerek, "Kazakistan uluslararası hukuk ilkelerine ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına dayanarak, Birleşmiş Milletlerin himayesinde, bütün ülkelerin terör ve aşırılığın yayılmasına karşı mücadele çabalarını destekliyor." diye kaydedildi.