Kazalara pratik çözüm! Boyasız göçük düzeltme

Kaza sonucu otomobillerde oluşan küçük göçükler artık çekiçsiz ve boyasız bir şekilde düzeltilebiliyor.
Kazalara pratik çözüm! Boyasız göçük düzeltme

Trafikteki araç sayısı her geçen gün artıyor. Bu da ister istemez kazaların artmasına neden oluyor. Gün içinde trafikte meydana gelen pek çok küçük kazada araç sahiplerine yüklü miktarlarda hasarlar çıkabiliyor. Konya’da yeni yeni yaygınlaşan boyasız göçük düzeltme sistemi ile artık küçük trafik kazalar hem daha az maliyetle hem de daha kısa sürede tamir edilebiliyor. Üstelik bu sistemle araçların kaportaları çekiç ve boya gibi işlemlere maruz kalmadığından araçların değerlerinde bir düşme de yaşanmıyor. Boyasız göçük düzeltme sistemi son yıllarda Konya’da da yaygınlaşmaya başladı. Bu sistemi uygulayan işletmeler taleplere yetişmekte zorlanıyor.

11-1-2-013.jpg

ARAÇLAR DEĞER KAYBI YAŞAMIYOR

Boyasız göçük düzeltme sistemi hakkında bilgi veren Türker Otomotiv sahibi Türker Gün, “Boyasız göçük düzeltme PDR dediğimiz özel çubuklarla yapılan hassas bir iştir. Arabanın orijinal boyasına zarar vermeden çubuklarda hasarları giderebiliyoruz. Çekiçle kaporta düzeltildiği zaman saçta bozulmalar meydana gelebiliyor. Bu da kaynak yapılmadan düzeltilemiyor.  Bu özel çubuklarla sacın da bozulmasını önlemiş oluyoruz. Çekiçle düzeltme yapıldığında kaporta deforme oluyor, macunlanıyor, astarlanıyor ve boyaya giriyor. Bu da hem maliyet, hem zaman kaybına neden oluyor. Ayrıca aracın değerinin düşmesine sebep oluyor. Bu iş insanlara masaj yapmaya benzer. Biz de aracın sacına bir nevi masaj yaparak oluşan hasarı gideriyoruz. Bu sistem ile hem kısa sürede sonuç alınıyor hem de aracın orijinalliği bozulmuyor. Ayrıca zamandan da kazanılıyor. Çekiç ve boya kullanılmadan göçük düzeltildiğinden arabanın değerinde herhangi bir kayıp yaşanmıyor.” dedi.

11-1-5-007.jpg

ZAMANDAN VE PARADAN TASARRUF

Boyasız göçük düzeltme sisteminin eski yöntemlere göre hem daha kısa sürede yapıldığını ham de daha ucuz olduğunu ifade eden Türker Gün, “En küçük bir hasar kaporta ve boyaya girdiğinde 3 gün sürüyor. Bizim sitemimizde yarım günde, müşterimiz bir çay içerken işini halledebiliyoruz.  Aracın bir parçasının kaportasının düzeltilip boyaya girmesi çok maliyetli bir iştir. Biz bunu yarı yarıya maliyetle hem de çok daha kısa bir sürede yapabiliyoruz.  Bu sistem yurt dışında yıllardır kullanılıyordu ancak ülkemize yeni geldi. Türkiye’de de yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Müşterilerimizin boyasız göçük düzeltmeye yoğun talepleri var. Çok güzel de geri dönüşler alıyoruz.” diye konuştu.  

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

11-1-3-009.jpg