Keçiören'den Cerablus'a psikolojik destek

Keçiören Belediye Başkanı Ak, DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a belediyenin psikolojik destek birimini göndererek, halkın rehabilitasyonunu sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.
Keçiören'den Cerablus'a psikolojik destek

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AA muhabirine, belediyenin Cerablus'a yönelik yardımlarına ilişkin yürütülen destek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus halkının evlerine dönmeye başladığını anımsatan Ak, Cerablus'ta hayatın normale dönmesi amacıyla Keçiören Belediyesinin de maddi ve manevi desteğe başladığını belirtti.

Keçiören Belediyesinin psikolojik destek biriminin, halkın rehabilitasyonunu sağlamak adına zaman zaman Cerablus'a gideceğini belirten Ak, kentteki düzenlemeyi fark eden Türkiye'deki Cerablusluların evlerine dönmeye başladığına da dikkati çekti.

Türkiye'deki Suriyeli sorununa ilişkin çözümün, yine Suriye'de aranması gerektiğini belirten Ak, şunları kaydetti:

"Orada Anadolu Ajansının yapmış olduğu röportajlardan gördüm. İnsanlarda çok büyük bir memnuniyet var. Oradaki öğretmen ağlayarak bu hayalle yaşadıklarını söylüyor. Bunun yanında orada hemen hareketlenen sosyal alanlardan, çarşıdan bazı görüntüler gördüm, çok duygulandım. Türkiye'nin orada yapmış olduğu şey, çok önemli bir işti. Fırat Kalkanı tamamlanacak, amacına ulaştığı takdirde de o bölgeyi rahatlatacaktır." diye konuştu.