Kedilerin en çok sevdiği 7 yiyecek

Sevimli dostlarımız kedilerin en çok sevdiği yiyecekler merak ediliyor. Kedilerin yemeye doyamadığı 7 yiyecek şöyle:
Kedilerin en çok sevdiği 7 yiyecek

Pişmiş Kırmızı Et

Kedilerin etobur olduğunu söylemiştik. Kediye bir protein takviyesi yaparken demir ve B vitamini kaynağı da olan etleri yağsız ve pişmiş bir şekilde verilebilir. Az miktarda kırmızı et de kediler için yararlı bir besindir.

Tam Tahıllar

Yulafın her bir kalorisi çok fazla protein miktarına sahiptir. Hem yapımı kolay olan hem de protein miktarı fazla olan tam tahıllı ailesi, kediler için ideal yiyecekler arasında yerini alıyor.Mısır ve iri olarak öğütülmüş mısır unu birçok kedinin yiyebileceği dokuya sahiptir. Yalnız bu tahıl ürünlerinin pişmiş olmasına özen göstermelisiniz ki kediler bunları tamamen sindirebilsin. Ek olarak kedilerin damak tadına uygun olan bir diğer tahılda tatlı patates olup çoğu mamanın içerisinde yer almaktadır.

Balık

Balık, başlıca kedilerin gözlerinin keskin kalmasına yarar sağlarken öte yandan böbrek hastalığı ve kalp problemlerine fayda sağlayan omega-3 yağ asidini de içerisinde bulundurur. İster konserve isterseniz de pişmiş olarak verebilirken, asla çiğ olarak vermemeniz gerektiği hususunda da uyarmalıyım.

Yumurta

Yumurta aynı insanlarda olduğu gibi kediler içinde harika bir protein deposudur. Esas bir beslenme kaynağı değildir. Ayrıca kedilere vermeden önce pişmiş olduğuna dikkat etmeniz oldukça önemli. Nasıl ki bir çiğ balık ya da çiğ et kediler için risk barındırıyorsa, aynı şekilde çiğ yumurta da zararlı olabilir.

yogurt-kedi.webp

Peynir

Kediler peynir yer mi sorusu merak ediliyor, az miktarda verilmesi gereken yüksek proteine sahip ideal yiyecekler arasında yer alır.

Süt

Kedilerin süt içmesi gerektiği inanışının benimsenmesi normaldir.

Kediler sütü severler fakat fazla içilmesi durumunda ishal olabilirler.

Yoğurt

Elbette ki kediler yoğurt yiyebilirler. Ancak diğer süt ürünlerinde karşılaşıldığı üzere ishal problemi yaşayabilirler.