Kellik artık dert değil

Kellik artık dert değil

Günümüzde saç dökülmesinin artık eskisi kadar korkulacak bir dert olmaktan çıktığını söyleyen Medklinik Saç Sorunları Merkezi Genel Koordinatörü Dr. Ziyaeddin Ercan 1 günde saç ekiminin tamamlanarak hastanın ertesi gün normal hayatına devam edebileceğini söyledi.

Saç dökülmesi özellikler erkeklerin en büyük sorunları arasında geliyor. Yaşın ilerlemesi, stres ve genetik yatkınlıklar sonucu dökülen saçların geri kazanılması artık çok zor değil. Saç dökülmesinin nedenlerinden biri olan saç derisindeki dolaşım bozuklukları saç ekimi sayesinde tedavi edilir ve saç dökülmesi büyük oranda engellenebiliyor. Günümüzde uygulanan teknolojiler sayesinde saç ekimi kişinin saçlarının doğal bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmek mümkün. Medklinik Saç Sorunları Merkezi Genel Koordinatörü Dr. Ziyaeddin Ercan ile saç dökülmeleri ve saç ekimi ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik.

sac-ekimi--(2).jpgKendinizi tanıtır mısınız?

Gazi üniversitesi tıp fakültesi mezunuyum. Hekim olarak devlette ki hizmet sürecimizden sonra,2006 da başlayan özel sektör maceramızda Konya Hospital, Medline, Medicana hastanelerinde tıbbi direktörlük hizmetinde bulunduk. Bu arada saç ekimi ve medikal estetik üzerinde çalış malarımız devam emekteydi. Yıllar içinde edindiğimiz bilgi birikimimiz ve tecrübe ışığında medklinik'i kurduk.

Medklinik'te ne tür işlemler uygulanmaktadır?

Medklinikte başta saç ekimi ve saç tedavileri olmak üzere medikal estetik ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yapılmaktadır.

sac-ekimi--(1).jpg

Saç sorunlarına gelirsek sıklıkla yaşanan sorunlar nelerdir?

Saç sorunları erkeklerde başta olmak üzere bütün toplumu etkileyen bir sorundur. Erkek nüfusun yaklaşık %60 'ı hayatının belli dönemlerinde başlamak üzere bu sorunla karşılaşmaktadır. Kadın nüfusunda da azımsanmayacak kadar saç sorunları görülmektedir.

Erkeklerde en sık karşılaşılan sorun erkek tipi dökülme diye adlandırılan saç dökülmesi testesteron hormonuna bağlı dökülmedir. Testesteron hormonunun etkisinin yanında genetik yatkınlıkta söz konusu ise ön saç çizgisinden başlayarak saçlı bölgenin tepe noktası ve arkaya uzanacak şekilde saç dökülmesi yaşanmakta ve ne yazık ki bu dökülme saç kökü kaybı şeklinde olduğu için geri dönüşümsüz bir dökülme olarak sonlanmaktadır.

Bu dökülme dışında erkek ve kadında rastlanan dökülme nedenlerini; genetik yatkınlık, hastalıklara bağlı; anemi, tiroid hormon bozukluları, stres, saç kozmetik ürünlerinin içerdiği kimyasal ve yanlış saç kozmetik uygulamaları, yaşlılık, bazı ilaçların kullanımında; kemoterapi, antidepresanlar, ani kilo kaybı, hamilelik, vitamin mineral eksikliklerinde sayılabilir.

sac-ekimi--(4).jpg

Saç sorunu olan danışanlarınıza ne tür tedaviler uyguluyorsunuz?

Saç sorunu nedeni ile bize başvuran danışanlarımızı öncelikle sorunun kaynağını tespit etmek amacı ile incelemeden geçiriyoruz. Saç telinin yapısı, saçlı derinin yapısı, dökülme şekli ve laboratuvar incelemelerinden sonra tedaviye karar veriyoruz. Genellikle saç sorunu olan danışanlarımızı iki ana gruba ayırabiliriz. Birinci grupta erkek tipi dökülme yaşayan danışanlarımızda, dökülme geri dönüşümsüz olacağı için var olan saçların yaşam sürecini uzatmak ilk amacımız oluyor. Fakat bu tip dökülmede dökülen bölgede saç köklerinin ölmesinden dolayı tek tedavi seçeneği olarak saç ekimi yapmaktayız. İkinci grupta ise saç kalitesi düşmüş, saç dökülme hızı artmış olan danışanlarımızın muayenesi ve laboratuvar sonuçları değerlendirilip, hastalığına yönelik tedavi için yönlendiriyoruz. Bunun yanında saçlı bölgeye PRP, mezoterapİ uygulaması yapıyoruz.

 

Saç ekiminden bahseder misiniz?

Saçı dökülen insanlarda yapılan çeşitli psikolojik ölçümler benlik duygusu, vücut imajı, öz saygı, kendine güven gibi duyguların etkilendiği ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalarında gösterdiği gibi saç kaybı yaşayan bireylerde bu sorunu çözmek önem arz etmektedir. Saç ekimi de bu sorunun çözümünde en radikal yöntemdir. Saç ekimi genel olarak anlatacak olursak. FUE tekniği diye adlandırılan yöntem ile kafa bölgesinin arka bölümünden mikro motor yardımı ile tek tek alınan saç kökleri saçsız bölgeye açılan kanallara ekilmektedir. Aldığımız bölgedeki saç kökleri testosteron hormonuna duyarsız oldukları için bu saçlar ekildikleri yerde dökülme yaşamamakta ömür boyu kalmaktadırlar Saç ekimi saçsız bölgenin açıklığına göre 1 veya 2 seans olarak uygulanmakta, hastalarımız TV. Seyrederken yüksek konforlu bir şekilde herhangi bir acı hissetmeden işlemleri tamamlanmakta, Saç ekiminden bir gün sonrada normal hayatlarına devam etmektedirler. Saç ekiminden sonra da danışanlarımızın kontrolleri devam etmekte ekilen saçların büyüme süreçlerinde saç ve saçlı derinin ihtiyacına göre mezoterapi ve PRP ile desteklenmektedir.

sac-ekimi--(5).jpgMedyada da sıklıkla karşılaştığımız DHİ tekniği ile saç ekiminden bahseder misiniz?

DHI(Direct Hair Implant) tekniği saç ekimi için özel tasarlanmış kalemlerle yapılan saç ekimidir. Bu ekim tekniği ciddi tecrübe gerektirmektedir. DHI tekniği ile olan ekim işleminde; başın arkasından alınan saç köklerinin dışarıda kalma sürelerini kısaltmakta, hastada iyileşme süresi daha kısa olmakta ve bu yöntem ile cm’ başına 40-60 greft ekilebilmektedir. Özellikle ön saç çizgisi bölgesi ekimlerinde DHI tekniğinin kullanılması daha doğal görünümlü daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Yine Medklinik olarak hastalarımızın tercihi doğrultusunda DHI tekniği ile saç ekimi yapmaktayız.

Saç ekiminde en çok kullandığınız yöntem hangisi?

Saç ekiminde FUE daha yaygın bir yöntemdir. Hastalarımız da genelde bu yöntemde bilgi sahibiler. DHI dediğimiz kalem yöntemi daha yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. DHİ yönteminin FUE yöntemine göre avantajları daha sık ekim yapabilme olanağı olması ve daha çabuk iyileşme sağlaması söylenebilir. DHİ yöntemi diğerine nazaran bir miktar daha maliyetlidir. Bir de DHİ ekiminde daha profesyonel ellere ihtiyaç duyuluyor. FUE yöntemi iki kişi ile halledilebilirken DHİ yönteminde 4-5 kişilik bir ekibe ihtiyacınız var. Burada önemli olan alın çizgisinde DHİ yöntemini kullanıp arka tarafı da FUE ile ekmek en ideal yöntemdir. Bu sayede hem daha sık bir ekim gerçekleştiriliyor hem de daha doğal bir görüntü ortaya çıkmış oluyor.

Medklinik'in saç ekiminde farkı nedir?

Biz saç ekiminin ciddi bir işlem olduğunu işlem öncesi, işlem ve işlem sonrası yakın takip gerektirdiğinin bilinci ve ciddiyeti ile hareket ediyoruz. İşlemlerimizi hastane ortamında gerçekleştiriyoruz. Saç ekimi ekibimiz tecrübesini kanıtlamış yıllarını bu işe adamış arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Özellikle koordinatörümüz Burcu Hanım uzun yıllar Ankara ve İstanbul’da kazandığı tecrübeyi yansıtmaktadır. DHI(Direct Hair Implant ) gibi Saç ekiminde kullanılan yöntemlerdeki gelişmeleri yakından takip ederek daha doğal ve başarılı sonuçları hastalarımıza sunmaya gayret ediyoruz.

Son sözlerinizi alabilir miyiz?

Sonuç olarak bireyleri fiziksel ve psikolojik yönden çokça etkileyen saç sorunlarının çözüm merkezi olmak üzere emin adımlarla ilerlemekteyiz. Saç ektirme kararı almanın zor bir karar olduğunun, ömür boyu başta taşınacak bir işlem olduğunun bilinci içindeyiz. Amacımız özellikle saç ekimi konusunda doğru adres olduğumuzu ve %100 danışan memnuniyeti esasına dayalı doğal görünümlü saç ekimi sonuçlarına ulaşmak için çalıştığımızı belirtmek isterim. İşlemlerini gerçekleştirdiğimiz önümüzde ki yıllarda daha da yoğun çalışacağımız şehir dışı ve yabancı ülke hasta potansiyelimiz ile de Konya ya sağlık turizmi anlamında yaptığımız katkıdan dolayı da gurur duyuyoruz. 

İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER