Kellik tarih oluyor

Zamanla yıpranan ve dökülmeye başlayan saçların eski haline geri gelmesinin mümkün olduğunu belirten İsmail Örs, “Saç mezoterapisi ile saçın ihtiyaç duyduğu vitaminler saçlı deriye direkt enjekte edilir” dedi.
Kellik tarih oluyor

Zamanla yıpranan ve dökülmeye başlayan saçların eski haline geri gelmesinin mümkün olduğunu belirten İsmail Örs, “Saç mezoterapisi ile saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, keratolitik bazı ajanlar, aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye direkt enjekte edilir” dedi.

Saçlar bazı nedenlerden dolayı zaman içerisinde yıpranır veya dökülme eğilimi gösterir. Saç dökülmesi ise erkeklerde daha yoğun olarak görülüyor. Geliştirilen saç tedavi yöntemleri ile saçların eski haline gelmesi ya da sağlığını koruması artık mümkün. Saç mezoterapisinin saç ekiminden önceki son yöntem olarak değerlendirdiğinin altını çizen Özel Büyükşehir Hastanesi Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Örs, “Saçlardaki dökülmenin ve yıpranmanın sebebi kalıtsal özelliklere de bağlıdır. Genetik etkenler dışında mevsim ve hormonal değişiklikler, çevresel etkenler, kullanılan kozmetik ürünleri ve ilaçlar saç dökülmesinde etkili olabilir” diye konuştu.

ismail-ors.jpg

ETKİSİ DAHA FAZLA

Saç mezoterapisinin saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, keratolitik bazı ajanlar, aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye direkt enjekte edilmesi işlemi olduğunu aktaran Örs, “Saç ve saçlı deriye dışarıdan sürülen ürünlere göre etkinliği karşılaştırılmayacak kadar üstündür. Örneklemek gerekirse bir ürünün saçlı deriye sürülmesi 1 birim etki gösterir ise ürünün saçlı deriye enjekte edilmesi 8 birim etki gösterir” şeklinde konuştu.

“SAÇ TELLERİ KÖKLERİNDEN BESLENİYOR”

Uygulanan ilaçların ve yapılan iğnelerin bölgede bir irritasyon oluşturduğuna dikkat çeken Örs, “Bu durum burada kan birikmesine, daha önceden birikmiş kanın dışarı atılmasına, biriken kanın içine nüfuz eden ilaçların da bütün saçlı deriyi dolaşmasına sebebiyet verir. Böylece saç telleri köklerinden beslenmiş ve enerji almış olurlar. Saç mezoterapisi doktorun önerdiği sıklıkta yapılırsa bir süre sonra orada küçük kan damarları oluşur ve bu da beslenmeyi sürekli hale getirmiş olur. Yani saç mezoterapisi temelde saç köklerine ihtiyaç duyduklarını verirken bir yandan da o bölgenin kan damarlarını ve damarların kan tutma becerilerini arttırarak etkisini gösterir” dedi.

kellik-tarih-oluyor-3.jpg

“SAÇLAR DÖKÜLMEYE KARŞI KORUNUR”

Saç mezoterapi uygulamasının ortalama 4-9 seans aralığında sürdüğünün altını çizen Örs, “Her seans yaklaşık 25-30 dakikadır. İlk uygulamanın ardından yaklaşık bir buçuk ay sonra etkisi görülmeye başlanır. Saç mezoterapisinin kalıcı olması için, 3 ay içinde en az her ay bir defa uygulama önerilir. İlerleyen yıllarda ihtiyaca göre saç mezoterapisine devam edilir. Ayrıca Saç mezoterapisi ile var olan saçlar daha parlak olur, deri altında olan saç kökleri yüzeye çıkar, mevcut saçlar dökülmeye karşı korunur. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan ani saç dökülmelerine karşı oldukça etkilidir” ifadelerini kullandı.

DOKTOR UYGULAMALARINA DİKKAT!

Saç mezoterapisi yaptırdıktan sonra hastaların dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Örs, “Saçlar, uygulama yapıldıktan sonra ertesi gün akşama kadar gün boyunca yıkanmaması ve dış etkenlerden korunması gerekir. Sonrasında ise bu bölgeye sıcak su değdirilmesinden kaçınılmalıdır. Doktorun tavsiye ettiği uygulamaların yapılması, eğer yıkama konusunda tereddüt varsa, uygulamanın yapıldığı klinikten yardım alınması önerilir. Mezoterapi sırasında uygun hijyen koşulların var olup olmadığına dikkat edilmelidir. Uygulama yapacak ekip saç mezoterapisi konusunda bilgili ve tecrübeli olmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ