Kemal Hatipoğlu ilkokulu’nda veli eğitimleri ve velilerin sınav heyecanı

Meram Kemal Hatipoğlu velilerine yönelik olarak bir dizi kitap okuma ve eğitim etkinlikleri düzenliyor. Önce “Tabakları Ayırdık Çocukla Söz Dinlemez Oldu” isimli kitaptan ödüllü kitap okuma yarışması düzenledi.
Kemal Hatipoğlu ilkokulu’nda veli eğitimleri ve velilerin sınav heyecanı

Meram Kemal Hatipoğlu velilerine yönelik olarak bir dizi kitap okuma ve eğitim  etkinlikleri düzenliyor. Önce “Tabakları Ayırdık Çocukla Söz Dinlemez Oldu” isimli kitaptan ödüllü kitap okuma yarışması düzenledi. Geçen hafta içerisinde de velilere yönelik olarak “Çocuklar kulaktan değil gözden eğitilir” konulu aile eğitim semineri eğitimci yazar Mehmet Emin KARABACAK tarafında  gerçekleştirildi.

4-017.png

Kitap okuma yarışmasına 225 veli katıldı. Sınavda velilere bu kitaptan 50 soru yöneltildi. Test usulü sınava giren veliler, öğrenciliğin heyecanını  tekrar yaşadılar. Dereceye giren veliler için ödül bu töreni, Meram Kemal Hatipoğlu İlkokulu bahçesinde yapıldı. Sunuculuğunu Müdür Yardımcısı Osman Şeker’in yaptığı ödül töreninde açılış konuşması yapan Okul Müdürü Gürkan Çetin, “Bu süreçte öncelikle nazik davetimizi kırmayan Meram  İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali KABAN’a, İl ve ilçe şube müdürlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak’a şükranlarımı sunarım” dedi.

6-007.png

İLK EĞİTİM AİLEDE BAŞLIYOR

Okul müdürü Gürkan Çetin yapmış olduğu konuşmada değerli misafirlerimiz, kıymetli Velilerimiz,Çocuklarımızın içinde bulundukları dönemin gelişim özelliklerini bilmek, onları daha iyi tanımak ve iletişimimizi kolaylaştırmak için Aile ve Çocuk eğitimine yönelik kitaplar okumalı ve kendimizi geliştirmeliyiz.Unutmayalım ki başarılı, akıllı, ahlaklı bir çocuk yetiştirmek için ailelerin de eğitimli ve bilinçli olması gerekir. Bizlerin yetiştirdiği çocuklar yarının ebeveynleri olacağı için insanın yaşı ne olursa olsun eğitim önemlidir.

Bu kapsamda okulumuzda Aile ve Çocuk eğitimiyle ilgili siz kıymetli velilerimize yönelik ödüllü kitap okumaları başlatıyoruz inşallah. Bu bağlamda ilk okumamızı siz değerli velilerimize “Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu” isimli aile Eğitimi kitabından 24 Mart saat:11.00 da okulumuzda bir yarışma düzenledik. 

Okul Müdürü Gürkan Çetin “Malum eğitim ailede başlar. Eğitimde veli desteği hissetmemiz bizi hep güçlü kılmıştır. Onun içinde velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere duyarlılıklarımızı artırma adına kitap okuma yarışması düzenledik. Amacımız yarışmak değil. Amacımız hem okuma alışkanlığımızı pekiştirmek hem de bilgi dağarcığımıza yeni bilgililer katabilmektir.  En önemlisi de bilinçli anne baba olabilmektir” dedi.

7-006.png

Bundan sonraki eğitim faaliyetlerimize de Katılımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.

Her şey çocuklarımız için...

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban da ödül törenindeki teşekkür konuşmalarında okumanın ve aile eğitiminin önemine değinerek faaliyete katılan ve dereceye giren velileri kutladı.

img-20180416-wa0029-(2).jpg

ÇOCUKLARIMIZA ROL MODEL OLMALIYIZ

Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak da teşekkür konuşmasında sonra  “Geleceğimiz olan çocukları eğitirken kulaktan değil gözden eğitilmelidir. Çocukları ahlakını bozan haram lokma ve bedduadan, çocukların sorumluluk ve güven duygusunu olumsuz etkileyecek yüksek beklentilerden, nasihat eğitiminden daha çok hal eğitimine bunun içinde rol model olunması gerekiyor” diye konuştu.  Yine Karabacak’ın çocukların okul başarısını artırmada anne babalara düşen görevler hakkında verdiği bilgiler veliler tarafından ilgiyle dinlenildi.  Seminerinin ardından ilk dereceye giren velilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından M. Emin Karabacak, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar kitaplarını imzaladı.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Dereceye giren velilere ve proje destekçilerine çeşitli ödüller ve belgeleri protokol tarafından takdim edildi. Kemal Hatipoğlu ilkokulu olarak hem öğrenci hem de velilere yönelik eğitim çalışmalarının süreceği belirtildi.

untitled2.png