Kemal Öztürk Habertürk’ten ayrıldı! İşte ayrılık sebebi! Kemal Öztürk kimdir?

Deneyimli gazeteci ve köşe yazarı Kemal Öztürk, Habertürk ve Habertürk TV ile yollarını ayırdığını duyurdu. Öztürk’ün ayrılık kararının perde arkasında ise Habertürk’ün son dönemlerde kamuoyunu meşgul eden yayın politikası yer aldı.
Kemal Öztürk Habertürk’ten ayrıldı! İşte ayrılık sebebi! Kemal Öztürk kimdir?

Habertürk’ten bir ayrılık haberi daha geldi. Deneyimli gazeteci ve köşe yazarı Kemal Öztürk, Habertürk ve Habertürk TV ile yollarını ayırdığını duyurdu. Öztürk’ün ayrılık kararının perde arkasında ise Habertürk’ün son Gazze ile ilgili uyguladığı yayın politikasının yer aldığı iddia ediliyor.

kemal-ozturk-haberturkten-ayrildi-iste-ayrilik-sebebi-kemal-ozturk-kimdir.jpg

“ÇALIŞMA HUZURU KONULARINDA YAŞADIĞIM SIKINTILAR YÜZÜNDEN AYRILIYORUM”

Konuk, okur, izleyici ve takipçilerine teşekkürlerini ileten Öztürk, ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlıklı paylaşımında “Son dönemlerde Habertürk yönetimiyle inandığım fikirleri dile getirme ve çalışma huzuru konularında yaşadığım sıkıntılar yüzünden gruptan ayrılma kararı aldım” ifadelerini kullandı. Kemal Öztürk’ün paylaşımı şöyle: “Bir gazetecinin mesleğini icra ederken iki önemli beklentisi vardır: İnandığı fikirlerini özgürce beyan etmek ve huzurlu bir çalışma ortamına sahip olmak. Son dönemlerde Habertürk yönetimiyle inandığım fikirleri dile getirme ve çalışma huzuru konularında yaşadığım sıkıntılar yüzünden gruptan ayrılma kararı aldım. Habertürk köşe yazarlığı, Habertürk TV program moderatörlüğü ve yorumcu görevlerimden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Bu süre zarfında programıma katılan konuklara, okurlarıma, izleyicilere ve takipçilerime ilgilerinden dolayı şükranlarımı sunarım. 2020 yılında bana yazarlık ve yorumculuk fırsatı verdiği için Sayın Turgay Ciner’e teşekkür ederim. Nerede olursam olayım, doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğim. Saygılarımla”

kemal-ozturk-haberturkten-ayrildi-iste-ayrilik-sebebi-kemal-ozturk-kimdir.jpeg

KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Kemal Öztürk, 1990 yılında çeşitli dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına başladıktan sonra 1995 yılında profesyonel gazeteciliğe adım attı. 2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanlığını yapan Öztürk, 2005 yılında TBMM Başkanı başdanışmanlığı görevine getirildi. Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını da yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. 3 Ağustos 2011’de Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanan Öztürk 3 yılı aşkın süre bulunduğu görevinden 1 Aralık 2014 tarihinde istifa etti. Öztürk 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde ise AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 28 Eylül 2020 tarihinden bu yana Habertürk Gazetesinden köşe yazarlığı ve Habertürk TV'de siyasi yorumculuk yapan Kemal Öztürk’ün istifasının ardında yayın grubunun uyguladığı Gazze politikasının yer aldığı düşünülüyor.