Kemal Unakıtan'ın cenaze programı belli oldu

Hayatını kaybeden Kemal Unakıtan'ın cenaze programı belli oldu
Kemal Unakıtan'ın cenaze programı belli oldu

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Bir süredir vücudundaki ödemler nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Unakıtan, bu sabah Acıbadem Maslak Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 58, 59. ve 60. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Unakıtan, 2009'da baypas, 2013'te de böbrek nakli operasyonu geçirmişti.

Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilecek
Başbakan Binali Yıldırım, Unakıtan'ın ilk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferi olduğunu belirterek, "Bu sabah saatlerinde yol arkadaşımız Kemal Unakıtan Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendik. İlk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferiydi. Ülkemize, milletimize, partimize çok büyük hizmetleri oldu. Kamu maliyesinde dönüşümün en önemli neferiydi, bugün geldiğimiz noktada Kemal Abi'nin büyük emeği vardı. Allah mekanını cennet eylesin. Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilecektir" diye konuştu.