Kenan Sofuoğlu, meydana motosikletiyle geldi

Dünya Motosiklet Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakarya'da darbe girişiminin protesto edildiği Demokrasi Meydanı'na motosikletiyle geldi.
Kenan Sofuoğlu, meydana motosikletiyle geldi

Dünya Motosiklet Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakarya'da darbe girişiminin protesto edildiği Demokrasi Meydanı'na motosikletiyle geldi. Cumhurbaşkanının talimatıyla kendisinin de sokağa çıktığını belirten Sofuoğlu, asıl kahramanların 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan millet olduğunu söyledi.

Sakarya'da vatandaşlar FETÖ/PDY'ye bağlı bir grup askerin darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini aralıksız sürdürüyor. 15 Temmuz'dan bu yana direnişin simgesi haline gelen Demokrasi Meydanı bu kez Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu misafir etti. Kurulan özel platforma motosikletiyle çıkan şampiyon sporcu, meydanda toplanan on binlerce Sakaryalıya hitap etti.

Demokrasi Meydanı'nın misafiri olan Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sahneye kurulan platforma motosikletiyle çıktı. Sofuoğlu, "Dünya'nın birçok ülkesinde bulundum, birçok şehrinde yaşadım ama Sakarya'dan hiçbir zaman vazgeçmedim. Bu hainlerin darbe girişimini yaptıkları gece ben de Sakarya'daydım. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ben de meydana çıktım. Meydanda göğüslerini tanklara, tüfeklere siper eden kahraman Sakaryalıları gördüm. Reis-i Cumhurumuz Sakarya'ya geldiklerinde şöyle demişlerdi: "Sakarya saf çocuğu masum Anadolu'nun." İşte gerçekten Sakarya böyle bir yer. Ben Sakaryalı olmaktan gurur duyuyorum. 2 gün önce Avrupa'da bana, "Türkiye'de neler oluyor?" diye soruyorlardı. Bende gururla, vatanımıza ve Reis-i Cumhurumuza nasıl sahip çıktığımızı anlattım. Allah hepinizden razı olsun. Asıl kahramanlar 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan milletimizdir" dedi.

"Kariyerime 54'le nokta koyacağım"

Kariyerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, kendisine desteklerinden ötürü Sakaryalılara teşekkür ederek, "Şuan 4 yarışım kaldı. Rabbim nasip ederse inşallah 5'inci Dünya Şampiyonluğunu yaşayacağım. Bu sezon "1" numarayla yarışıyorum. 15 yıldan bu yana Avrupa'da hep "54" numarayla yarışıyordum. Bu sene şampiyonluğun simgesi olan "1" numarayı kullandım. Rabbim nasip ederse kariyerimi "54" numarayla tamamlayacağım. Birkaç yıl sonra artık emekliliğimi yaşamak istiyorum. Hepinize destekleriniz için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, Demokrasi Meydanına motosikletiyle geldi

Sofuoğlu, Demokrasi Meydanına motosikletiyle geldi

Kaynak: