Kendi büyük getirisi küçük...

YENİ HABER - İSMAİL POÇAN
Kendi büyük getirisi küçük...

146 milyon 450 bin liraya mal olan iki senede yapımı tamamlanan ve 13 Eylül’de oynanan Torku Konyaspor- Balıkesirspor maçıyla taraftarlarına merhaba diyen Konya Büyükşehir Stadyumu bölge esnafını memnun etmedi. Stadın sadece maç günlerinde işlerini biraz artırdığını ancak giderlerinin çok daha fazla arttığını ifade eden esnaflar stadyum açıldıktan sonra umduklarını bulamamaktan şikayetçi.

Konya şehir merkezinde temeli 17 Ekim 2012 tarihinde atılan ve 2014 yılı Eylül ayında inşaat tamamlandıktan sonra 13 Eylül’de oynanan Torku Konyaspor- Balıkesirspor maçıyla taraftarlarına merhaba diyen,  42 bin kişilik kapasitesiyle 146 milyon 450 bin liraya mal olan Türkiye'nin en büyük stadyumlarından biri olan Konya Büyükşehir Stadyumu bölge esnafını mutlu etmedi.  Stadın sadece maç günlerinde işlerini artırdığını ifade eden bölge esnafı stadyum açıldıktan sonra umduklarını bulamadıklarını söylediler.

 

İŞLERİMİZ RUTİN DEVAM EDİYOR

Yeni Konya Büyükşehir Stadyumu’nun işlerini etkilemediğini belirten Stad Market sahibi Abdullah Acar, stadın sadece maç günlerinde satışlarında etki ettiğini söyledi. Bu artışın da pazar günü ve akşam olmasının da etkili olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

İNŞAAT HALİNDEYKEN İŞİMİZ DAHA İYİYDİ

İş yerinin misafir takım taraftarının girişinde olması ve taraftarların güvenlik nedeniyle dışarıya salınmamasından şikâyet eden Kayra Fast Food sahibi Kasım Ekici, stadyumun inşaat halindeyken işlerinin daha iyi olduğunu söyledi. Stadyumun açıldıktan sonra daha fazla iş yapacaklarını umut ettiklerini fakat umduklarını bulamadıklarını ifade eden Ekici, yeni stadyumun kendilerine zarardan başka bir şey getirmediğini vurguladı. 

 

 

 

 

 

 

DÜKKÂNLARIMIZ TOZ İÇİNDE KALDI

Stadyum yapımında iki sene çilesini çektiklerini belirten Tuğba Terzi sahibi Haluk Averi ise inşaat sırasında dükkânlarının evlerinin toz içinde kaldığını söyledi. Yol çalışmalarının hala tamamlanamadığını belirten Averi, stadyumu sadece açmak için açıldığını daha tam kapasiteye ulaşmadığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

KİRALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Yeni stadyumun esnafa yararından çok zararı olduğunu vurgulayan Şirin Etliekmek çalışanı Aykut Geçer, maç saatlerinin gündüz veya akşam olmasının bile işlerini etkilediğini söyledi. Dükkan ve ev kiralarının iki katına çıktığını belirten Geçer, kiralara göre işlerinde herhangi bir yükselme olmadığını ifade etti.  İşlerinin rutin devam ettiğini stadyumun işlerine hiçbir katkıda bulunmadığını ifade eden Yiğit Kasabı sahibi Ömer Yiğit, maç günlerinin pazar olmasının diğer esnaflarını olumlu etkilediğini fakat oluşan kalabalıktan dolayı pikniğe giden vatandaşların da yol güzergâhını değiştirdiğinden et almak isteyenleri de park sorunu yüzünden dükkanları teğet geçtiğini belirtti.

 

 

 

 

İŞ YERLERİNİN ÖNÜNE PARK EDİYORLAR

Otopark sorununun bölgedeki en büyük sorun olduğunu ifade eden Nur Market sahibi Hasan Yanbastı, stada gelen taraftarların otopark olduğundan haberi olmadığını söyledi. Parkla ilgili herhangi bir levha olmadığı için vatandaşların iş yerlerinin önüne park ederek trafiği engellediklerini belirtti. Yanbastı, çevrede bulunan site sakinlerini de arabaları park etmek isteyen taraftarların rahatsız ettiğini ifade ederek milletin eğlenmeyi bilmediğini sözlerine ekledi.