Kendi işini kurmak isteyenlere müjde

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2019 yılında kendi işini kurup geliştirmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak isteyen girişimci adaylarına, Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi ile birlikte imzaladığı protokol sayesinde eğitim verilecek.
Kendi işini kurmak isteyenlere müjde

Türkiye’de son yıllarda işsizlikle mücadele anlamında önemli destekler verildiğinin ve programlar uygulandığının altını çizen Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılında başlayan ve hala devam eden Milli İstihdam Seferberliği ile istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışıldığını söyledi. Daha güçlü bir ekonomiye geçişte istihdamın önemine dikkat çeken İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, “Bu kapsamda bireylerin kendi iş yerlerini kurarak yeni istihdam alanları açmaları ve daha fazla insanın çalışarak toplumsal refah seviyesini artırması daha güçlü bir ekonomiye geçişte daha önemli adımlardan biri olarak görülmektedir. Artık günümüzde girişimciliğin küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ve inovasyonun istihdama etkisi herkes tarafından kabul edilmektedir.” dedi.

 “120 PROGRAMDA 2 BİN 630 KİŞİYE EĞİTİM”

Girişimciliği, istihdamı artırmak amacıyla bir politika aracı olarak kullandıklarını dile getiren Emrah Keleş; “Müdürlüğümüz 2018 itibarıyla 120 programda 2 Bin 630 kişiye Girişimcilik eğitimi vermiştir. Bu itibarla ülkemizde işsizlik sorunuyla mücadelede, çalışma çağındaki ya da çalışma durumundaki herkes için bir hak olan istihdamı toplumun her kesimlerine erişilebilir kılmak adına girişimcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, sürdürülebilir çözümler üretilmesi, ekonomik büyüme ve yüksek istihdamın sağlanması için yenilik esaslı girişimciler, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler aracılığıyla artırılması amaçlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

“ÜLKELERİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ GİRİŞİMCİLİKLE BELİRLENİR”

Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Girişimci İş Adamları Vakfı olarak yapılan çalışmaların büyük bir bölümünün girişimciliğin desteklenmesi, cesaretlendirilmesi ve yatırımcıların buluşturulması noktasındaki çalışmalar olduğunu aktardı. Ülkelerinin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesi noktasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Başkan Fatih Ceylan, “İktisadi gelişmeler ve gelişmişlik düzeyi ve ekonomilerin büyüklüğü girişimcilerin çalışmalarıyla ortaya çıkacak neticelerle belirlenir. Onun için girişimci iş adamları vakfı olarak biz de son bir yıl içerisinde KOSKEB ile yaptığımız anlaşmalarla girişimcilik programları sertifikaları düzenledik ve 300’e yakın sayıda girişimcimizin sertifika almasına ve bunların ciddi bir kısmının destek alıp ekonomiye katkıda bulunmaya başlamasına şahitlik ettik” ifadelerini kullandı. Ceylan KOP ile birlikte düzenlenen ‘KOP’da Girişim’ adıyla çıkarılan Selçuk Üniversitesi, TEKNOKENT ve Girişimci İş Adamları Vakfının ortaklaşa hazırladığı KOP’da Girişim Projesi programının devam ittiğinin bilgisini verdi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ