Kendi küçük olsa da değeri 650 bin lira! Amerika’dan geliyor, Konyalılar vazgeçemiyor

Konya Mevlana Çarşısında satılan bu ürünün değeri 650 bin lira! İşte göz kamaştıran ürünün detayları…
Kendi küçük olsa da değeri 650 bin lira! Amerika’dan geliyor, Konyalılar vazgeçemiyor

Mevlana Çarşısındaki kuyumcuda bulunan elmas takının değeri 650 bin lira. Takının elmasları ise Amerika’dan temin ediliyor. Konu hakkında detaylı bilgi veren Mevlevi Kuyumculuk Sahibi Alper Korkmazdağ, takının özelliklerini gazetemizle paylaştı.

konya-elmas-taki-2.jpg

‘TAŞLARI AMERİKA’DAN GELİYOR’

Takı üzerindeki taşların ithal olarak geldiğini dile getiren Korkmazdağ, “Takımımız 8 ayar üzerine işlenmiş elmas taşlardan oluşuyor. Kadınların tarafından tercih edilse de Konyalı kadınlar altından yana oluyor. Bu takılar kadınlara kendilerini özel hissettiriyor. Elmas zaten çok değerli bir madendir. Taşları ithal olarak Amerika’dan geliyor.” şeklinde konuştu.

konya-elmas-taki-3.jpg

‘650 BİN LİRA’

Korkmazdağ, takı fiyatından bahsederek şöyle konuştu; “Yaklaşık 3 karat taş olan elmas kolyemizin değeri 450 bin lira. Kolye, küpe ve yüzük takımıyla birlikte bu fiyat 650 bin lirayı buluyor.”

whatsapp-gorsel-2023-11-16-saat-17-28-03-6911be12.jpg

‘DEĞER KAYBETTİĞİ HİÇ GÖRÜLMEDİ’

Yatırımcılara altını öneren Korkmazdağ, “Şu anda en çok tercih edilen altın. Yatırım için de aksesuar için de vatandaşlarımız altından yana. Müşterilerimizin de altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Altın her zaman kendini koruyan bir madendir. Hiç değer kaybettiği görülmedi.” dedi.

konya-elmas-taki-1.jpg

‘ALTIN BİLEZİK TERCİH EDİLİYOR’

Daha çok altın bilezik tercih edildiğini söyleyen Korkmazdağ, “Altında yılbaşından sonra da artış olması tahmin ediliyor. Şu an piyasa normal seyrinde gidiyor. Sezon dışı olduğu için sektör daha sakin. Bu dönemde yatırımcılarımız geliyor. Genellikle de altın bilezik tercih ediliyor. Tavsiyemiz de bu yönde oluyor.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2023-11-16-saat-17-32-10-4cf76145.jpg

‘ESNAF DOĞRU TERCİH’

Altın alışverişinde internetin tercih edilmemesi gerektiğini belirten Korkmazdağ, “Altın alışverişinde internet alışverişini önermiyoruz. Esnaflardan almak çok daha mantıklı. İnternette güvenilir sayfalar olsa da bunun dışında dolandırma olayları çok fazla oluyor. Gelip, deneyip, görerek almak çok daha mantıklı.

konya-elmas-taki-4.jpg

 Muhabir
Etiketler :