Kendilerini polis olarak tanıtan gasp zanlıları yakalandı

Esenyurt'ta, aralarında eski polisin de bulunduğu, kendilerini polis olarak tanıtıp silahla tehdit ettikleri kişiyi gasbettikleri iddiasıyla yakalanan 3 şüpheli tutuklandı
Kendilerini polis olarak tanıtan gasp zanlıları yakalandı

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta kendilerini polis olarak tanıtıp silahla tehdit ettikleri kişiyi gasbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 17 Nisan'da Yeşilkent Mahallesi'nde yolda yürüyen C.E'nin yanına otomobille yaklaşan 3 kişi kendilerini polis olarak tanıttı.

Şüpheliler otomobile bindirdikleri C.E'nin üzerinde bulunan 3 bin lirayı silah zoruyla gasbetti.

Şüphelilerin 5 bin liraya daha istediği C.E, parayı kendilerine vereceğini söyleyip arkadaşıyla telefonla konuşmak istedi. Arkadaşına durumu anlatan C.E, bulunduğu yere 5 bin lira getirmesini istedi.

C.E'nin arkadaşının durumu polise bildirmesi üzerine Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Çevrede fiziki çalışma yapan ekipler, şüphelilerin kullandığı otomobilin lüks bir sitenin yakınında park halinde olduğunu tespit etti.

Otomobilde bulunan kişilerin kimliğini kontrol eden polis ekipleri, alıkonulan C.E'yi kurtarırken, araçta bulunan şüphelilerin üst aramasını yaptı. Şüphelilerden Hasan S'nin yapılan üst aramasında tabanca, sahte polis kimliği, bin 945 lira, 100 dolar ve telsiz ile kelepçe ele geçirildi.

Ayrıca şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasının harflerinin üzerinde oynama yapıldığı, plakanın başka araca ait olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Hasan S'nin "dolandırıcılık" suçundan polislikten ihraç edildiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler Hasan S, Erol K. ve Okan K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: