"Kendimi kullanılmış gibi hissediyorum”

"Kendimi kullanılmış gibi hissediyorum”

Konya’da Fethullaçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasının altıncı duruşması, sanıkların dinlenmesiyle devam etti. Görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanan polis memuru Aydın Ş. ise 17-25 Aralık tarihlerinden önce FETÖ/PDY diye bir örgüt olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, kendisini kullanılmış hissettiğini belirtti. 

Konya merkezli (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında, 2'si tutuklu 74 sanık hakkında açılan davanın altıncı duruşması Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Davanın altıncı duruşmasına tutuklu sanıklar Mersin eski Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ve polis memuru Yücel Özaşık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlanırken, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

"SUÇLANMANIN AKSİNE ONURE EDİLMEM LAZIM"
Hakkında gri bültenle yakalama kararı bulunan ve başına 300 bin liraya kadar para ödülü konulan iş adamı Mehmet Ercan D., mahkemeye katılmak üzere Amerika'dan Türkiye'ye geldiğinde havaalanında gözaltına alınarak duruşma salonuna getirildi. Duruşmada mahkeme başkanı tarafından himmet parası toplama adı altında düzenlenen toplantılara katılıp katılmadığının sorulması üzerine Mehmet Ercan D., himmet parası toplamadığını iddia ederek, "Böyle bir muameleye layık olmadığımı hissediyorum. Vatanını seven, milliyetçi bir insanım. Konya’ya çok hizmetim oldu. Elimden geldiğince hayır, hasenat yapan biriyim. Bunun da suç olduğunu zannetmiyorum. Bu şekilde suçlanmanın aksine benim onure edilmem lazım. Bana şilt verilmesi gerekir" dedi.

"KENDİMİ KULLANILMIŞ GİBİ HİSSETTİM "
Ardından söz alan Mehmet Ercan D’nin avukatı Fevzi Kayacan, müvekkilinin sağlık durumunu gerekçe göstererek tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanan polis memuru Aydın Ş. ise 17-25 Aralık tarihlerinden önce FETÖ/PDY diye bir örgüt olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, kendisini kullanılmış hissettiğini belirtti. 17-25 Aralık tarihlerinden sonra sudan çıkmış balığa döndüğünü anlatan Aydın Ş., “O tarihten sonra kafamda bazı soru işaretleri oluşmuştu. Vicdanen rahatsız olup, bildiklerimi anlattım. Kimse telkinde bulunmadı. Kimsenin aklına ihtiyacım yok. Devletten ekmeğimizi alıyoruz. Hiçbir sanıktan kötülük görmedim. Mahkemeye iddianame sunulmuş ve kabul edilmiş. Verilen görevleri sorgulamadım, 'beni kumpasa mı sokuyorlar?' diye düşünmedim. Amirim bana talimat verdi, ben de yerine getirdim” diye konuştu.