İsmail Koç

İsmail Koç

Kendini İmam Hatipli hissetmek

Kendini İmam Hatipli hissetmek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) geleneksel hale getirdiği hikâye yarışmaları devam ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmanın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa katılım yoğundu.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, TİMAV başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ile yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda veli ve öğrenci de katıldı.

Ödül törenini sunma görevinin Bekir Develi’ye verilmesi son derece isabetli olmuş.

Bekir Develi, programa ayrı bir hava katarak protokol konuşmalarının arasına sıkıştırdığı kısa hikâyelerle törenin monotonlaşmasının önüne geçti.

Törenin ev sahibi TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, İmam Hatiplerin bazı çevrelerce dillendirildiği gibi herhangi bir siyasi oluşumun asla arka bahçesi olamayacağının altını çizdi. İmam Hatipler olsa olsa has bahçe olur dedi ve noktayı koydu.

Programın bir diğer ev sahibi de Selçuklu Belediyesi kabul edilebilir. Nitekim altıncısı düzenlenen hikâye yarışmaların son dördünün destekçisi Selçuklu Belediyesi olmuş.

Bu noktada Uğur İbrahim Altay, pek çok sivil toplum kuruluşuna destek vermesi takdiri hak ediyor.

Başkan Altay konuşmasında geçen sene olduğu gibi bu sene de bir ayrıntıya dikkat çekti.  Ödül almaya hak kazanan öğrenciler arasında sadece 3 erkek öğrenci vardı. Listenin geri kalanını hep kız öğrenciler oluşturuyordu. Başkan da kız öğrencilere seslenerek asla yazmaktan vazgeçmemelerini, bu ülkenin en çok yazan, çizen, düşünen insanlara ihtiyacının olduğunu öğütledi.

Programda son olarak AK Parti Konya milletvekili Leyla Şahin Usta söz aldı.

Leyla Şahin Usta’yı bu programda özel kılansa İmam Hatipli olması, 28 Şubat sürecinde en çok mağdur olanlar arasında yer alması, tüm zorlukları aşıp bir milletvekili olarak İmam Hatip öğrencilerinin karşısına çıkmasıydı.

Ama o kendinin başarısından çok, başka bir başarı hikâyesini işaret etti.

O işaret ettiği isim Türkiye’nin ilk İmam Hatip mezunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Hikâye yarışmasının teması 15 Temmuz olunca ve programı Türkiye İmam Hatipliler Vakfı düzenleyince Cumhurbaşkanının anılması zaten kaçınılmazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatip neslinin en büyük rol modeli…

Muhtar bile olamaz denen bir İmam Hatipli bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamında bulunuyor.

İmam Hatip nesli bu ülkenin bugünlere gelmesinde çok mücadele etmiş, yeri gelmiş bedel ödemiş ancak doğru bildikleri yolda asla vazgeçmemiştir.

28 Şubat ve 15 Temmuz süreçleri bunun en bilinen bariz örneklerindendir.

Daha öncelerde de İmam Hatipli olmadığım için hayıflandığım olmuştur. Hikâye yarışması ödül töreninde özellikle Leyla Şahin Usta’nın konuşması sırasında bir kez daha hayıflanmadan edemedim.

Belki İmam Hatip mezunu değilim ancak İmam Hatip nesli ile aynı safta, aynı düşünce de bulunmak ve kendini bir İmam Hatipli gibi hissetmek bir gurur vesilesi olarak bize yetiyor.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR