Kenevirlerin silaha dönüştürülmesi engellendi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonlarda 70 milyon kök Hint keneviri ele geçirilerek, terör örgütü PKK'ya ve finans kaynağı uyuşturucuya büyük darbe vuruldu.
Kenevirlerin silaha dönüştürülmesi engellendi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonlarda terör örgütü PKK'nın finans kaynağı kurutuldu.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu", sivillerin zarar görmemesi için 23 Haziran'da Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, 10 ilden gelen 6 bin 500'ü aşkın güvenlik personelinin katılımıyla başlatıldı. 

Lice'nin kuzeyindeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de eş zamanlı olarak 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1 Operasyonu" başlatıldı.

70 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi

Uydu, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda ekim yapıldığı belirlenen alanlara düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Köy korucularının da destek verdiği operasyonda bulunan uyuşturucular, savcılığın talimatıyla söküldüğü alanlarda yakılarak imha edildi.

İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar liranın üzerinde olduğu belirtildi.

Güvenlik kaynakları, dün sona eren operasyon sayesinde ülkedeki Hint kenevirlerinin yüzde 90'ının yetiştirildiği Lice ve çevresinde bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonda terörün finans kaynağının kurutulduğunu, terör örgütünün keneviri silaha dönüştürme girişiminin engellendiğini kaydetti.