Kent Konseyi Yenikentte ki kazalara dikkat çekti

Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, ilçenin Yenikent bölgesinde yaşanan trafik kazalarının ardından basın açıklaması yaptı.
Kent Konseyi Yenikentte ki kazalara dikkat çekti

Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, ilçenin Yenikent bölgesinde yaşanan trafik kazalarının ardından basın açıklaması yaptı.

Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, Yenikentte meydana gelen kazalar ile ilgili yetkilileri göreve davet etti.

Battal Coşkun, başka canların zarar görmesini istemediklerini belirterek,"Kent Konseyinin Mart ayında yapmış olduğu toplantıda alınan kararlardan biride ilçemizdeki trafik sorunu idi. İlçemiz Yenikent bölgesinde yaklaşık olarak 15 bin vatandaşımızın ikamet ediyor. Bu bölge üzerinde bulunan Gaziantep-Adıyaman karayolunun çok yoğun insan kalabalığının olduğunu, gerek üniversite, gerek lise, gerekse ilköğretim okullarının yoğunluğundan dolayı insanların bu yolda karşıdan karşıya geçmek durumunda olduklarını ve burada sık sık kazaların meydana geldiğini belirttik. Yayaların ve trafiğin yoğun olduğu bu bölgede kazaların önüne geçmek amacıyla hız kesici kasis veya trafiği engellemeyecek şekilde kalın boyalarla güçlendirilmesinin ivedi bir şekilde gerekmektedir. Bu talebimizin dikkate alınarak gerçekleştirilmesi hususunda talepte bulunduk. Ne yazık ki tarafımıza verilen cevap yazısında, şube şefliği bakım ağındaki devlet ve il yollarına kasis yapılamaz. Kilitli parke ve sathi kaplama olan kesimlerde çift kompenantlı çizgi çizilmesinin teknik olarak mümkün görülmediği, yol yapımı devam eden kesimlerde tretuarın proje dahilinde yapılacağı bildirildi.

Kent Konseyi olarak sürekli gündeme getirdiğimiz ve yetkili makamlara üst yazı ile talepte bulunduğumuz halde, konu ile alakalı olumsuz cevaplar aldık. Buradan tüm yetkilileri gerekli tedbirleri almaları için tekrar göreve davet ediyorum" dedi.

Kaynak: