Kepez’de Doğam Yaşam Müzesi kuruluyor

Çocukların, değişik hayvanları ve bitkileri doğal habitatlarında görebilecekleri "doğal yaşam müzesi" Kepez'de kuruluyor.
Kepez’de Doğam Yaşam Müzesi kuruluyor

Çocukların, değişik hayvanları ve bitkileri doğal habitatlarında görebilecekleri "doğal yaşam müzesi" Kepez'de kuruluyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kültür Mahallesi'nde Antalya Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesine inşa edilen doğal yaşam müzesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Tütüncü, müzenin inşası hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada "Kepez'de çocuk ve genç olmak güzel, diyor ve onlara her yeni gün yeni eğitim imkânları sunacak ve sosyal hayata güçlü bağlarla bağlayacak yapıları inşa ediyoruz." dedi. Doğal yaşam müzesini yapmayı, Bilim ve Sanat Merkezi'ne söz verdiklerini aktaran Tütüncü, "Bu müze başta Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki öğrencilerimiz olmak üzere Kepez'in ve Antalya'nın tüm öğrencilerine hizmet verecek, güzel bir nokta olacak. Tamamlanınca bu müzede doğal yaşamla alakalı bilinmesi gereken hususları üniversite, Milli Eğitim Bakanlığı ve belediyemiz işbirliği ile çocuklarımıza aktaracağız. Kurumlarla el ele verince belediyemizde çocuklara güzel eserler üretmeye gayret edince, doğal yaşam müzesi gibi eserler ortaya çıkıyor. Yakın bir tarihte açacağımız doğal yaşam müzesinin öğrencilerimize ve Antalya'ya hayırlı olsun."

Müzede neler var?

Çocukların, değişik hayvanları ve bitkileri, doğal habitatlarında görebilecekleri doğal yaşam müzesi için Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Kepez Kaymakamlığı ve Kepez Belediyesi arasında protokol imzalanmıştı. Kepez Belediyesi tarafından inşa edilen doğal yaşam müzesi, Kültür Mahallesi'nde Antalya Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesine yapılıyor. Müze, çelik destekli prefabrik bir yapı ve tek katlı olarak 200 m2'lik alana inşa ediliyor. Müzede, sergi alanı (160 m2), hayvan örneklerinin sergileneceği fauna bölümü, bitki örneklerinin sergileneceği botanik bölümü ile hayvan ve bitki örneklerinin doğadaki hallerine uygun bir şekilde görülebileceği model habitat alanları olacak. Bu kısımlar, havalandırma, iklimlendirme ile kontrol edilecek.

Flora bölümünde, Antalya ve yakın çevresinde bulunan tohumsuz bitki örneklerinden başlayıp sırayla, tohumlu çiçek ve yumru ile bölgenin endemik ve nadir bitkileri sergilenecek.Fauna bölümünde ise Antalya ve yakın çevresinde bulunan omurgasız hayvan örneklerinden başlayıp, balıklar, kurbağalar, sürüngenler, kuşlar ve memelilerin de yer alacağı dolaplar olacak. Her dolabın yanında içerdiği örnekler ile ilgili bilgilerin bulunduğu, sunumların sürekli döndüğü birer küçük ekran LCD monitörler olacak ve ziyaretçilere örnekler hakkında ekolojik ve biyolojik, Türkçe ve İngilizce bilgilendirme sağlanacak.

Kepez Belediyesi, TÜBİTAK ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Dokuma Fabrikası içerisinde Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini de kuruyor. İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır da eşlik etti.

Kepez’de Doğam Yaşam Müzesi kuruluyor

Kaynak: