Kerem'in tek hayali yürümek

Trabzon'da "serebral palsi" hastası 11 yaşındaki Kerem Akgün, fizyoterapist eşliğinde günde 5 saat çalışarak, yürüyeceği günün hayalini kuruyor.
Kerem'in tek hayali yürümek

Trabzon'da "serebral palsi" hastası 11 yaşındaki Kerem Akgün, fizyoterapist eşliğinde günde 5 saat çalışarak, yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

Beyin ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyerek vücudun hareket ve duruşunda kalıcı eşgüdüm bozukluğuna yol açan serebral palsi hastası Kerem,yürüyebilmek ve rahat hareket edebilmek için mücadele veriyor.

Kerem'in, ailesi ile çevresindekilerin desteğiyle Trabzon'da başlatılan tedavisi, Ankara ve İstanbul'un ardından Küba'da devam etti.

Babasıyla yaklaşık 2 ay Küba'da kalan Kerem, buradaki tedavisinin ardından Trabzon'a döndü. Kerem, şimdi Küba'dan getirtilen fizyoterapist eşliğinde günde 5 saat çalışarak, yürüyeceği günlerin hayalini kuruyor.

Kerem Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin ve çevresindekilerin kendisine çok destek olduğunu söyledi.

Anne ve babasına ayağa kalkmak için söz verdiğini anlatan Akgün, "Küba'dan gelen hocamla aram çok iyi. Çalışmakta zorlanıyorum ama keyif de alıyorum. Hareketleri severek ve isteyerek yapıyorum." dedi.

Evde fazla durmadığını belirten Akgün, "Babamla sürekli dışarıdayız. Günlerim eğlenceli ve maceralı geçiyor. Babamla aram çok iyi. Beraber dağa, balığa gidiyoruz ve eğleniyoruz. Annemi de ablamı da çok seviyorum." diye konuştu.

"Kerem söz verdi ve yakın zamanda yürüyecek"

Baba Selim Akgün de 6 aylıkken serebral palsi hastası olduğunu öğrendikleri oğlunun tedavisi için 11 yıldır mücadele ettiklerini bildirdi.

Tedavi için Trabzon, Ankara ve İstanbul dışında Küba'ya gittiklerini vurgulayan Akgün, şöyle devam etti:

"Konuyla ilgili araştırmalar yaptım ve arkadaşlarımın da vasıtasıyla Küba'ya gittik. Yaklaşık 2 ay Küba'da kaldık, yoğun bir terapi dönemi geçirdik. Orada terapist İbrahim Bauza ile tanıştık. Kerem'i çok sevdi ve bizi kırmayarak Trabzon'a kadar geldi. Bir yıl kadar buradalar. Her gün sabahtan akşama kadar Kerem ile çalışacaklar. Kerem bize söz verdi ve yakın zamanda yürüyecek."