Kerry'den Çavuşoğlu ve Türel'e teşekkür

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Antalya'da gerçekleştirilen "Güçlü Şehirler Ağı Küresel Zirvesi" dolayısıyla Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkürlerini iletti.
Kerry'den Çavuşoğlu ve Türel'e teşekkür

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 11-12 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirilen "Güçlü Şehirler Ağı Küresel Zirvesi" dolayısıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkürlerini iletti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kerry yayınladığı videolu mesajda, Çavuşoğlu ve Türel'in yanı sıra zirveye katılmak için dünyanın dört bir yanından gelen belediye başkanları ve sivil toplum temsilcilerine de teşekkür etti.

Zirvenin temel amacının aşırıcılıkla mücadele olduğunu vurgulayan Kerry, bilgi ve fikirlerin sürekli paylaşımının yapıldığı bu tür küresel toplantılar sayesinde, tüm dünyayı tehdit eten terörizme karşı en iyi uygulamaların devreye sokulacağını kaydetti.

Antalya'da gerçekleştirilen zirvede, şiddete varan aşırıcılık yanlısı grupların eski üyelerinin ve bölücülükle uğraşan radikalcilerin tüm uğraşlarına rağmen kendi toplumlarını bir araya getiren belediye liderlerinin hikayelerine tanık olunduğuna işaret eden Kerry, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İletilen mesaj, kararlılığın, dayanıklılığın, çoğulculuğa bağlılığın ve tüm insanların haklarına ve onuruna saygının güçlü bir örneğiydi. Siyasi sınırlar, dini bağlar üzerinden, yerel-ulusal bölünmenin önünde ve kamu-özel sektör arasındaki mesafe karşısında hep birlikte çalışmak zirvenin kaçınılmaz ana teması olmuştur. Bütün öğrencilere kendi mesajlaşma girişimlerini yaratmalarına olanak sağlayan ve böylece gençlerin huzurlu ve verimli bir şekilde enerjilerini ve aktivizmlerini iletmeleri için onları cesaretlendiren Peer-to-Peer gibi sosyal medya programlarına dikkat çekilmiştir."

Kerry, Güçlü Şehirler Ağının, kişisel fikir alışverişlerin, geçmiş deneyimlerin ve mevcut sorunların mukayese edilmesi aracılığıyla öğrenilen derslerin paylaşılması için kurulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Danimarka Hükümeti, kritik alanlarda şiddet içeren aşırılıkla mücadele etme konusunda kapasite oluşturmak için Amman, Beyrut ve Tunus şehirleri ile fikir alışverişinde bulunduğu bir ortam oluşturdu. Aktif bir şekilde Güçlü Şehirler Ağı çalışmalarına katılan tüm şehir ve alt ulusal yönetim liderlerini destekliyorum ve bunu yaparken henüz katılmamış olanlar da bu çalışmaları dikkate almalılar. Bu seçimi yaparak, şiddet içeren aşırılığa karşı büyüyen bir kampanyaya bağlanılacak ve vatandaşların güvenliğini ve refahını korumak için atılan adımlar konusunda yardım alınacak. Uygarlığın merkezinde yer alan ve ekonomik ve sosyal ilerleme için gerekli olan anlayış ve karşılıklı saygı için destek gösterebiliriz."