Kerry'den İstanbul'daki terör saldırısı hakkında şaşırtan açıklama

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İstanbul Atatürk Havalimanı giriş terminalinde bu akşam saatlerinde yaşanan alçak terör saldırısı ile ilgili şaşırtan bir açıklamaya imza attı.
Kerry'den İstanbul'daki terör saldırısı hakkında şaşırtan açıklama

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Twitter adresinden yaptığı açıklamasında “terörist” tanımını kullanmak yerine “devlet dışı şiddet aktörleri” ifadesine yer verdi. 

Secretary @JohnKerry comments on bomb attack at Istanbul airport today in #Turkey →https://t.co/BQC2pPDqgU

— Department of State (@StateDept) 28 Haziran 2016
ABD Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yayınlanan mesajda Kerry şu ifadelere yer vererek daha fazla açıklama yapmaktan kaçındığını belirtti. 
 
O açıklama:
 
“Henüz bilgi topluyoruz ve ne olduğunu ve kimin gerçekleştirdiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Bunun günlük bir dehşet eylemi olduğunu söylemek dışında bir yorum yapmayacağım. Bu nedenle ilk amacımızın “devlet dışı şiddet aktörlerini” engellemek olduğunu söylüyorum.”

BEYAZ SARAY: OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın da Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya dair İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Amerika Birleşik Devletleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve düzinelerce kişinin yaşamını yitirdiği hain terör saldırısını en şiddetli şekilde kınıyor. Bu yıl saldırıya uğrayan Brüksel Havalimanı gibi Atatürk Havalimanı da bizi birbirimize bağlayan uluslararası bağlantı noktalarından biridir. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralananlar için de acil şifalar diliyoruz. Teröre karşı dünyanın her yerindeki müttefiklerimize olduğu gibi Türkiye’ye olan desteğimiz de tam şekilde sürecektir."