Kesinlikle izlemeniz gereken Kore dizileri

Kore dizi sektörü, bildiğiniz gibi Amerika dizi sektöründen sonra en çok tutulan ve sevilen dizilerin yoğun olduğu bir sektör. Bir başlayanın bir daha bırakamadığı bu sektörde kesinlikle izlemeniz gereken Kore dizilerini sizler için derledik.
Kesinlikle izlemeniz gereken Kore dizileri

Weightlifting Fairy Kim Bok-joo

Romantik komedi severlerin bir numaralı dizilerinden birisi olabilir. Romantik komedi sevmeyeni bile ekrana kilitleyecek türden bir dizi olan Weightlifting Fairy Kim Bok-joo kesinlikle izlenmesi gereken Kore dizlerinin arasında.

Sıkılmadan izleyeceğiniz bu dizinin başrollerinde Nam Joo Hyuk, Lee Sung Kyuk, Lee Jae-yoon, Kyung Soo-jin yer almakta. Nam Joo Hyuk ve Lee Sung Kyuk’un bu dizi sayesinde gerçekten de çift olduğu ama iş yoğunluklarından dolayı ayrılan ve bizde hüzünlü bir anı olarak bu diziyi bırakan ikilinin arasında ki uyum gerçekten birçok izleyiciyi diziyi izlemeye sürüklemişti.

1-weightliftingfairykimbokjoo-001.jpg

Peki dizinin konusu ne ?

Bir atletizm koleji kampüsünde halter hayalinin peşinden koşan genç bir kadın olan Kim Bok-joo (Lee Sung-kyung), arkadaşı Jung Joon-hyung'un (Nam Joo-hyuk) ağabeyi Jung Jae-yi'ye (Lee Jae-yoon) aşık olur. İlk başta, Joon-hyung onunla alay eder ve eylemine devam eder, hatta ona yardım eder, ancak kısa süre sonra kendini ona aşık olur. Bu dizi, hayalleri için savaşan, bu süreçte aşkı deneyimleyen ve bulan ve yolun her adımında büyüyen bir grup üniversite sporcusu hakkında bir reşit olma hikâyesidir.

Psychopath Diary

Bu psikopat dizisi başka bir psikopat dizisi ,Kore dizi severler acımasız psikopat seri katillere alışkandır. Ama cinayet bile işleyemeyen kendisini psikopat sanan ana karakterimize alışkın değildir.

Sizde her türden bir dizi arıyorsanız bu dizi tam size göre dram, gerilim, polisiye, komediyi gayet iyi harmanlayan dizi sizi asla sıkmıyor. Ana karakteri o kadar çok seviyorsunuz ki dizi sırf ana karakteri için bile izlenebilir.

Başkasının günlüğü sizin hayatınızı nasıl değiştirebilir? Her bölümde gülme krizine gireceğiniz bir dizi olan Psyckopath Diary kesinlikle listenizde olması gereken bir Kore dizisi.

2-dizi-afisi.jpg

Peki dizinin konusu ne?

Dizi, bir cinayete tanık olan ve cinayet mahallinden kaçarken bir kaza geçirerek hafızasını kaybeden Yook Dong-Sik’in etrafında dönmektedir. Bir cinayete tanık olan Yook Dong-Sik, tesadüfen, işlediği cinayetlerin kaydını tuttuğu, katilin günlüğünü eline geçirir. Günlükle beraber kaçarken bir kaza geçirir ve hafızasını kaybeder. Hafıza kaybı nedeniyle Yook Dong-Sik kimliği konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır ve elinde tutuğu günlük nedeniyle kendini katil zanneder.

Vagabond

Birçok kişinin ikinci sezonunu beklediği ama bir türlü ikinci sezonu gelmeyen o dizi başrollerinde bilindik bir yüz olan Lee Seung-gi’nin olduğu Vagabond kesinlikle izlenmesi gerekilen bir dizi.

3-dizi-afis-vagabond.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Yeğeninin ölümüne neden olan uçak kazasının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak isteyen bir adamın hikayesini konu ediyor. Dublör olarak çalışan Cha Dal Geon, dünyaca ünlü bir aksiyon oyuncusu olmayı hayal eden bir adamdır. Kariyeri düşüse giden Cha Dal Geon, bu süreçte zamanını yeğeni ile ilgilenerek geçirir. Bir gün yeğeni, tekvando müsavakası için Fas'a gitmek üzere uçağa bindiğinde uçak korkunç bir şekilde düşer ve bütün yolcular hayatını kaybeder. Bunun üzerine büyük bir yıkıma uğrayan Cha Dal Geon, törene katılabilmek için Fas'a gider. Uçakta yeğeninin ölmeden önce uçaktan gönderdiği videodaki adamı gören Cha Dal Geon, yaşananların ardında başka gerçekler olduğunu fark eder. Gerçekleri ortaya çıkarmak isteyen Cha Dal Geon, bu süreçte bir istihbarat şefi ile iş birliği yapar.

İt Okay Not To Be Okay

Kötü karakterlerin olduğu bir masal tadında dizi arıyorsanız bu dizi tam size göre. İzlediğinizde sizi dizi evrenine sokan sanki modern bir Rapunzel hikayesinde hissettiren dizi gerçeklik ile masalsı bir tad bırakıyor izleyicide. Dizi Kore de çok ses getirmese de ulusalda fazlasıyla ses getiren diziler arasında. Dizinin anlatım tarzı, kullanılan gotik hava ve var olan gizem diziye diğer dizlerden farklı kılıyor.

4-dizi-afisi-its-okay-not-be-okay.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Dizi, psikiyatri bölümünde çalışan bir adam ile popüler ama antisosyal kişilik bozukluğu olan kadın bir çocuk kitabı yazarının etrafında dönmektedir. Adam, aşkı reddetmektedir. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerine aşık olur. Aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir, kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfeder.

If You Wish Upon Me

Aksiyon dizilerinin vazgeçilmez oyuncusu olan Ji Chang-Wook’un, ben sadece aksiyon dizilerinde değil dramı da çok iyi yapıyorum dediği dizisidir. Kadın başrol ise Girls' Generation grubundan Choi Soo-Young yer almaktadır. Dizi herkese dokunabilen ve sizi her bölüm duygulandıran, gözlerinizi dolu dolu yapan ve yeri geldi mi ağlatan bir gerçekten kesit dram dizisidir.

5-dizi-afisi-if-you-wish-upon-me.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Hayatı boyunca mücadele eden, sorunlu bir geçmişe sahip genç bir adamın ( Ji Chang-wook ) toplum hizmeti emriyle bir bakımevine girmesi etrafında dönüyor . Darülaceze hastalarının son isteklerini yerine getiren bir grup olan Team Genie'ye katılır ve ilk kez başkalarına bakmayı öğrenir. Team Genie ile birlikte çeşitli bölümler aracılığıyla hayatlarının sonundaki insanların son dileklerini dinliyor ve gerçekleştiriyor.

Why Her

Sürekli yan karakterde ya da ikinci erkek rolünde oynayan ama fazlasıyla hayran kitlesi olan Hwang In-Youp ilk defa başrolünde olduğu dizisidir. Eğer hukuka karşı bir ilginiz varsa ya da hukuk dizilerinden hoşlanıyorsanız bu dizi tam size göre. Hakkınız yenildiği zaman nasıl hakkınızı aramanız gerektiğini ve rekabet ortamı iyi bir insanı nasıl kötü bir kişiliğe dönüştürüyor bunu çok güzel aktaran bir dizidir.

6-dizi-afisiwhy-her-001.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Oh Soo-jae (Seo Hyun-jin) yetenekli bir avukat ve Güney Kore'nin en iyi hukuk firması olan TK Hukuk Bürosu'nun en genç ortağıdır. Soo-jae, davaları kazanma arzusu ve aynı zamanda kendini beğenmiş ilkeleri tarafından yönlendiriliyor. Hayatını başarıya ulaşmak için yaşadı, ancak beklenmedik bir davaya karıştı ve Seojung Üniversitesi hukuk fakültesinde yardımcı profesör olarak çalışmak üzere rütbesi düşürüldü. Hukuk fakültesinde Oh Soo-jae, Gong Chan (Hwang In-youp) ile tanışır. Gong Chan acı dolu bir geçmiş yaşadı ama yine de sıcak bir kalbi var. Oh Soo-jae'ye aşık olur ve onu korumak için her şeyi yapar. Bu arada, Choi Tae-guk (Huh Joon-ho) TK Hukuk Bürosu'nun başkanıdır. Yasadışı veya ahlaksız olsa bile, arzularını tatmin etmek için her şeyi yapar.

Vincenzo

Listeye bir mafya dizisi koymasak olmazdı. O yüzden en sevilen mafya dizisi olan Vincenzo kesinlikle izlemeniz gereken bir mafya dizisi. Her bölüm sizi şaşkınlığa uğratan ve sandığınız karakterlerin bir anda iyi ya da bir anda kötü çıkabileceği kimseye güvenemediğiniz iler ki bölümlerde ne olacak acaba diye beklediğiniz ve başından kalkamayacağınız bir dizidir.

vincenzo-poster-s-slemeleri-oda-i-in-duvar-kartmalar-i-ekler-pencere-kartmalar-noel-ncesi-kabus.webp

Peki dizinin konusu nedir?

Vincenzo, örgütü içindeki bir çatışma nedeniyle Kore'ye geri dönen İtalyan avukat Vincenzo Cassano'nun hikayesini anlatıyor. Korece adı Park Joo-Hyung olan Vincenzo Cassano, İtalya’da mafyalara danışmalık yapan bir avukattır. Ancak, mafya grupları arasında bir savaş başlayınca Kore’ye geri döner. Doğduğu ülkeyi ziyarete gelen Kore asıllı İtalyan bir mafya avukatı, adı türlü yolsuzluklarla anılan çok büyük bir holdingi kendi silahıyla vurmaya karar verir.

Tale of the Nine Tailed

Fantastik dizi olan Tale Of The Nine Tailend Kore miti olan dokuz kuyruklu tilkiden ilham alınarak oluşturulmuş bir dizidir. Dizinin ikinci sezonu fazlasıyla çok istendi. Yıllardır gelmeyen ikinci sezon iki yıl sonra geldi. Fazlasıyla uzatılabilecek konusu olan ve fantastik dizi severlere hitap eden dizi ikinci sezonun sonunda da açık uçlu bitti buda bize üçüncü sezonun gelebileceğini gösteriyor.

8-dizi-afisi-tale-of.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Dizi, dokuz kuyruklu bir tilki (kore mitolojisinde geçen efsanevi bir yaratık) ile bir insanın etrafında dönmektedir. Bir programın yapım yönetmeni olan Nam Ji-A (Jo Bo-Ah), şehirlerinde yaşayan dokuz kuyruklu bir tilkinin (Lee Dong-Wook) varlığını öğrenir ve programına çıkartmak için onun peşine düşer. Yolu yüzyıllardır kayıp aşkını arayan eski bir tanrıyla kesişen bir televizyon yapımcısı, gizli bir doğaüstü dünyayı keşfeder.

Extraordinary Attorney Woo

Good Doctor yada Türkiye versiyonu ile Mucize Doktor dizilerini hemen hemen herkes izlemiştir. İşte onun avukat ve kadın versiyonu olan dizi diyebiliriz. Engelleri aşan dizi her bölümünde size farklı duygular hissettiriyor. Engeller ile birçok kalıbı yıkan dizi Korenin en çok ses getiren dizilerinden. Dizinin ikinci sezonu gelecekti ama başrol erkek oyuncusu askerlik görevini yapmaya gidince iki yıl sonra ikinci sezonunu çekme kararı aldılar.

9-dizi-afisi-extraordinary-attorney-woo-001.png

Peki dizinin konusu nedir?

Dizimizin konusu 27 yaşındaki Asperger Sendromu olarak adlandırılan bir otizm spektrum bozukluğu hastalığından mustarip, 164 IQ’ya sahip bir kız olan Woo Young-woo’nun yaşamını bizlere sunuyor. Oldukça etkileyici bir hafızaya ve yaratıcı düşünce becerilerine sahip olan Woo Young ülkenin önde gelen okullarından birisi olan Seoul Ulusal Üniversitesi hukuk bölümünü onur derecesiyle bitirir ve büyük firmalardan biri olan Hanbada Hukuk Bürosu‘nda işe başlar. Avukatlık yetenekleri üst düzey olmasına rağmen iş sosyal ilişkilere geldiğinde hayatının en büyük savaşlarını verir.

The Heavenly Idol

Müzikal diziler sektörde çok olmasa da birçok kişinin sevdiği bir türdür. İşte bu dizi hem müzikali hem de fantastik temayı birleştiren bir dizi. Dizi hikayesinden dolayı çok fazla dikkat çekiyor. Bir yandan idol sektörünün ne kadar zor olduğunu gösterirken bir yandan da fantastik ve gizem unsurları karşımıza çıkıyor. İkisi, ne alaka dediğimiz dizi sonuna kadar kendini izlettiriyor.

10-dizi-afisi-the-heavenly-idol.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Doğaüstü Diğer Dünya'da , Pontifex , Rembrary ve birlikleri, Kötü Olan'ın yüz yıl sonra iktidara dönüşünü engellemek için bir seferde karanlık güçlere karşı savaşır. Tam da Kötü Olan'a karşı zorlu bir düelloda üstünlüğü ele alırken, açıklanamaz bir güç Rembrary'nin zaferini engeller ve onu şimdiki dünyaya taşır. Kendini Wild Animal erkek grubunun bir üyesi olan Woo Yeon-woo adlı bir K-pop idolünün vücudunda bulur . Gerçek Yeon-woo, Rembrary'nin bedeninde Öteki Dünya'ya nakledildi. Günümüz dünyasının işleyişinden habersiz olan Rembrary, kendisini ve Yeon-woo'yu orijinal bedenlerine döndürmek ve iki dünyayı Kötülükten kurtarmak için Öteki Dünya'ya dönmenin bir yolunu bulurken bir yandan da bir K-pop idolü olarak yaşamaya çabalıyor.

The Good Bad Mother

Yine gerçek hayat esintileri olan dizi, sizi anneniz ile olan ilişkiniz sorgulatacak türden. Anneliğin bir kez daha ne kadar kutsal olduğunu gösteren dizi tam bir dram dizisi. Her bölüm duygulandıran ve sizi ağlatan dizi kesinlikle izlenmesi gereken Kore dizileri arasında.

11-dizi-afisi-the-good-bad-mother-p1.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Dizi, kötü bir anne olmaktan başka seçeneği olmayan Young Soon ve annesinin istediği gibi savcı olan ancak bir gün hafızasını kaybedip yeniden küçük bir çocuk gibi davranmaya başlayan oğlu Kang Ho hakkında iyileştirici bir dram dizisidir.

Mr. Queen

Moon Lovers’ı bir çok Kore dizi sever izlemiştir. Peki onun komedi versiyonu desem. Dizi tam bir komedi dizisi tarihi ve fantastik unsurlar barındıran dizi daha çok komedisi ile ön planda. Gülme garantili olan bu dizi kesinlikle izlenmesi gereken diziler arasında.

12-dizi-afisi-mr-quee-001.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Modern çağda Jang Bong-hwan ( Choi Jin-hyuk ), Blue House'da ülkenin en iyi politikacıları için çalışan bir şeftir . Özgür bir ruhu vardır, ancak bir gün Joseon döneminde Kraliçe Cheorin'in ( Shin Hye-sun) bedeninde bulur . Hükümdarlık hükümdarı Kral Cheoljong ( Kim Jung-hyun ) nazik ve uyumlu bir kişidir. Ancak, o sadece isim olarak kraldır. Rahmetli Kral Sunjo'nun eşi Kraliçe Sunwon ( Bae Jong-ok), ülkede gerçek gücü elinde tutuyor ve Kral Cheoljong'u bir figür haline getirdi. Hırslı küçük kardeşi Kim Jwa-geun ( Kim Tae-woo), aynı zamanda gücü de arzulamaktadır. Kraliçe Cheorin kısa süre sonra Kral Cheoljong'un göründüğü gibi olmadığını ve ona karşı karanlık ve şüpheli bir yanı olduğunu keşfeder.

Death's Game

Kadrosu tam bir Kore yıldızlar geçidi olan 2023 yılının son düzlüğünde bomba gibi sektöre düşen dizi tam bir şaheser. Dizinin verdiği mesajlar, anlatım tarzı, hikayesi izleyiciyi direkt kendine çekiyor. Her bölümünde başka bir hikaye izlesek de dizi bölüm sonunda hikayeyi ana konuya bağlıyor. Her bölümünü soluksuz izleyeceğiniz dizi , acaba ana karaktere bu bölüm neler olacak? Diye meraklandırıyor. Mini dizi olan Death’s Game tam listenizde olması gereken bir dizi.

13-dizi-afisideaths-game.jpg

Peki dizinin konusu nedir ?

Death’s Game, hayatının hiçbir alanında şansı yaver gitmeyen Choi Yee-jae’yi (Seo In-guk) merkezine alıyor. Fakir bir aile geçmişinde büyümüş ama parlak ve nazik bir kişiliğe sahip olan Choi, yıllarca düzgün bir iş bulamaması, kız arkadaşının kendisini terk etmesi, tüm parasını bir Bitcoin dolandırıcılığında kaybetmesi sonrası hayata devam etmek için hiçbir neden göremez ve kendi canına kıymaya ve “ölümü kontrol altına almaya” karar verir. Choi, intihar ettikten sonra her şeyin biteceğini düşünmüştür ancak ölümünün ardından Cehennem kapısının önünde duran Azrail (Park So-dam), bu yaptığından dolayı kendisine öfkelidir. Karşılığında ölümü tekrar tekrar deneyimlemesi gerektiğine karar verir. Choi’nin ruhu ölümleri yakın 12 kişinin bedeninde reenkarne olur ve 12 farklı hayat yaşar. Her uyandığında farklı bir olarak ölümün eşiğinde uyanır. Choi, cehenneme gitmekten kaçınmak istiyorsa, onların yaklaşan ölümlerini durdurmak zorundadır. Hayatta kalmanın bir yolunu bulabilirse hayatının geri kalanını o kişi olarak yaşayabilir.

Alchemy of Souls

Fantastik dizinin zirvesi Goblindir. Ama artık zirveye ortak var. Alchemy of Souls fantastik dizi denildi mi akla ilk gelen diziler arasında. Göze batmayan görsel efektleri, fantastik evreni, oyuncuları karakterleri ile izleyiciyi büyülüyor. Büyülü ve farklı bir evrende geçen dizi bir daha asla gelemeyecek türden.

14-dizi-afisialchemy-of-souls-001.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Daeho adlı kurgusal bir ülkede geçen dizi, "ruhların simyası" olarak bilinen ve ruhların beden değiştirmesine izin veren yasak bir büyü nedeniyle çarpık kaderlerinin üstesinden gelen genç büyücülerin sevgisini ve büyümesini konu alıyor. Ruhu yanlışlıkla Mu-deok'un zayıf bedeninde sıkışıp kalan Nak-su adlı elit bir savaşçının hikayesini konu alıyor. Soylu bir aileden gelen Jang Uk ile karşılaşır, onun hizmetkarı ve efendisi olur ve ikisi de birbirlerine aşık olurken Uk'a büyü becerilerini öğretir.

The Uncanny Counter

Fantastik dram türünde olan dizi. En sevilen ve tutulan Kore dizilerinden. Dizi tam bir gençlik dizisi bundan dolayıdır ki fazlasıyla insanların dikkatini çekmiştir. Yıllardır ikinci sezonu beklenen dizi geçtiğimiz yıl ikinci sezonu gelmiştir. Şuan da duyumlara göre dizinin üçüncü sezonu gelecekmiş, Dizinin üçüncü sezonu ne zaman gelir bilinmiyor.

15-dizi-afis-the-uncanny-counter.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Kendilerine “Counter” ismini veren bir grup süper güçlere sahip genç, kimliklerini gizlemek için bir noodle restoranında çalışmaktadır. Asıl yaptıkları iş ise dünyayı tehdit eden şeytani ruhlarla savaşmaktır.

The Sound Of Magic

Ji Chang-Wook’u bir kez daha farklı projede gördüğümüz nadir dizilerden birisidir. Kadrosuna Jİ Chang- Wook ve Hwang In-Youp gibi sevilen oyuncuların bulunduğu dizi çıktığı yıl insanları baya şaşkına uğratmıştı. Çünkü kimse Ji Chang- Wook’u sevimli bir akıl hastası olan sihirbaz rolünde beklemiyordu. Diziden tek hatırladığımız ”Sihre inanır mısın?”

the-sound-of-magic-16-dizi-afisi-001.jpg

Peki dizinin konusu nedir?

Sewoon Lisesi'nde okuyan fakir bir öğrenci olan Yoon Ah-yi'nin etrafında dönen duygusal bir müzik dramasıdır. Pek çok talihsizliğe rağmen, daha hızlı büyüyüp yetişkin olmayı dileyen , böylece kendisini ağırlaştıran büyük stres faktörlerinden ve borçlardan kaçabiliyor. Daha sonra sözde 'çocuk' olarak kalmak isteyen yetişkin bir sihirbaz olan Ri Eul ile tanışır. Tüm toplumun küçümsemesi ve şüphesi altında, gerçek bir sihirbaz olduğunu iddia etmeyi amaçlar ve tanıştığı herkese "Sihire inanır mısın?" diye sorar. Ah-yi'nin soğuk ve hali vakti yerinde bir öğrenci olan masa arkadaşı Na Il-deung, Ri Eul'un (ürkütücü, terk edilmiş bir eğlence parkında bulunan) evini sık sık ziyaret ettikten sonra, onun sihirbazla yaptığı sihir derslerine kulak misafiri olmaya başlar. Çok geçmeden ondan ve sihir numaralarından hoşlanmaya başlar. Sonuçta Ah-yi'nin hayatı, Ri Eul'un takipçisi haline geldikçe yavaş yavaş değişir, büyüye yeniden inanır ve hayallerinin peşinden ciddi bir şekilde gitmeye karar verir.

Etiketler :