Kıbrıs'ta BM'de görev değişikliği

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi görevine atanan Spehar Kıbrıs'a geldi.
Kıbrıs'ta BM'de görev değişikliği

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi görevine atanan Elizabeth Spehar Kıbrıs'a geldi.

BM Barış Gücünden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki BM Barış Gücü Misyon Şefi Lisa Buttenheim'ın Kıbrıs'taki görevini tamamlamasının ardından Elizabeth Spehar'ın adaya geldiği belirtildi.

Spehar, Kıbrıs’a gelişinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakerelerinin önemli bir evresinde, 2008 yılında Misyon Şefi olarak görev yaptığı Kıbrıs’a dönmekten mutlu ve gururlu olduğunu belirterek BM’nin adadaki görevlerini tüm Kıbrıslıların yararına en iyi şekilde sürdürmek için çalışacağını bildirdi.

Adada tüm paydaşlarla iyi ilişkiler içinde olmaya özen göstereceğini belirten Spehar, çeşitli diplomatik çevreler, sivil toplum temsilcileri ve mesai arkadaşlarıyla ilerleyen günlerde bir araya geleceğini ifade etti.