Kılıç: Geleneksel sporlar festivali her yıl daha da büyüyerek devam edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin her yıl daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini söyledi.
Kılıç: Geleneksel sporlar festivali her yıl daha da büyüyerek devam edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KılıçDünya Etnospor Konfederasyonutarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin her yıl daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini söyledi.

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının da global iletişim ortağı olduğu festivalin son gününde düzenlenen ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporların önemine vurgu yaptı.

Etnospor Kültür Festivali'ne en büyük desteği İstanbulluların verdiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Katılımıyla festivale en önemli desteği veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde, bu birlikteliğin ve beraberliğin yaşanması için öncü olan, buradaki tarihi birlikteliği ortaya koyabilmemiz ve geleceğe de geleneksel sporları taşıyabileceğimize vesile olan Bilal Erdoğan Bey'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporlarla ilgili yapmaları gereken çok çalışma olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki ayın başında Kırgızistan'da geleneksel oyunlar festivali düzenlenecek. Ülkemiz, Dünya Göçebe Oyunları'nın kurucularından. Orada da temsilimizi en iyi şekilde yapacağız. Geleneksel sporlarımızın icra edilmesi ve yaşatılması için atmamız gereken adımlar, çok büyük masraf gerektirmiyor. Çok büyük yatırım gerektiren şeyler değil. Önümüzdeki yıl hızlı bir çalışmayla, bu spor dallarımızın en iyi şekilde temsil edilebilmesi için atacağımız adımlarla bu organizasyonları, çok daha farklı noktalara taşıyacağız. Bunu başarmanın önünde hiçbir engel yok. Burada fitilinin ateşlendiği geleneksel sporlar festivali her yıl daha da büyüyerek devam edecek. Tesis ve altyapı anlamında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza spora verdikleri destekler ve talimatlardan dolayı teşekkür ediyoruz."

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi ata sporu güreşin en iyi şekilde temsil ettiğini anlatan Kılıç, "Çok yakın zamanda olimpiyat oyunları sona erdi. Önümüzde paralimpik oyunlar var. İnşallah orada da ülkemizi değerli sporcularımız en iyi şekilde temsil edecek. Güreş, son yıllardaki çıkışıyla olimpiyatlardaki en önemli temsil branşı oldu. Taha Akgül kardeşimiz mindere çıktı ve ülkemize altın madalyayı kazandırdı. Diğer sporcularımız da büyük mücadele ortaya koyarak bayrağımızı göndere çektirdi. Hepsine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.