Kılıçdaroğlu: Gazi ve şehitlerimizin haklarını teslim etmeliyiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gazilerimize ve şehitlerimize güzel laflar ediyoruz ama yeri, zamanı gelince haklarını teslim etmiyoruz. Haklarını da teslim etmemiz lazım" dedi.
Kılıçdaroğlu: Gazi ve şehitlerimizin haklarını teslim etmeliyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazilerimize ve şehitlerimize güzel laflar ediyoruz ama yeri, zamanı gelince haklarını teslim etmiyoruz. Haklarını da teslim etmemiz lazım. Bu, insan olmanın da ötesinde bir vefa duygusudur. Ülkesi için bu kadar büyük fedakarlık yapan insanlara bizim de aynı fedakarlığı kısmen de olsa göstermemiz gerekir” dedi.

Mardin’in Midyat İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü Binası’na yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un cenaze törenine katılmak üzere Edirne’ye gelen Kılıçdaroğlu, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

'Bayrakları bayrak yapan kandır'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin en yüce mertebe olduğunu söyledi.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” mısrasıyla konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Şehitliği yüce kılan da budur. Bayrağı, vatanı, ülkesi, ülkesinin geleceği için yaşamını feda edendir şehit. Gazi de bu uğurda mücadele eden, gözünü, bacağını, kolunu bir şekliyle bırakan ama bu ülke için hepimizin gurur duyması gereken kişidir. Gazilerimize ve şehitlerimize güzel laflar ediyoruz ama yeri, zamanı gelince haklarını teslim etmiyoruz. Haklarını da teslim etmemiz lazım. Bu, insan olmanın da ötesinde bir vefa duygusudur.Ülkesi için bu kadar büyük fedakarlık yapan insanlara bizim de aynı fedakarlığı kısmen de olsa göstermemiz gerekir.”

Milletçe tasa ve kıvançta beraber olunduğu gibi acıların da paylaşılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ülkemizi, insanımızı seviyoruz, insanımıza hizmet etmek istiyoruz, inancı ne olursa, kimliği ne olursa olsun bu güzel bayrak, vatan için mücadele eden herkesi yüceltmek bizim görevimizdir." diye konuştu.