Kılıçdaroğlu: Kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Kimliğimiz ne olursa olsun, yaşam tarzımız ne olursa olsun beraber, bir arada, aynı havayı teneffüs ederek kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz." dedi.
Kılıçdaroğlu: Kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Yozgat'ta düzenlenen ''Orta Anadolu İftar Buluşması"na katıldı. Kılıçdaroğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin ramazan ayını kutlayarak, tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Huzurlu bir şekilde iftarlarını yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''Oruç tutuyoruz, iftarımızı yapıyoruz. Bütün bunları huzurlu bir Türkiye dileğiyle... Huzurlu bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye, kardeşçe yaşanan bir Türkiye, en büyük dileğimiz, en büyük arzumuz bu. Sofraya otururken güler yüzlü oturalım, haberleri dinlerken rahat dinleyelim, yolda karşılaştığımız vatandaşa tanımadık bile olsa selam verelim, oturalım sohbet edelim, konuşalım, bir arada olalım.'' diye konuştu.

''Anadolu'nun toprakları bereketlidir'' diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

''Bu topraklar, şehitlerimizin, gazilerimizin bize armağan ettiği topraklardır. Bu topraklarda Yunus Emreler vardır, Mevlanalar vardır. Bu topraklarda Erzurumlu Emrahlar vardır, bu topraklarda Neşet Ertaşlar vardır, bu topraklarda Hacı Bektaşı Veliler vardır. Dolayısıyla bu topraklarda bereket vardır, bu topraklarda kardeşlik vardır, bu topraklarda birlikte yaşamak vardır. Kimliğimiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun, yaşam tarzımız ne olursa olsun beraber, bir arada, aynı havayı teneffüs ederek kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz."

Kılıçdaroğlu, Yozgat'ı, Bozok Yaylası'nı sevdiğini aktararak, "İnsanlarını da seviyorum. Aynı sofrada aynı yemeği yedik, huzur içinde yedik, huzur içinde Ankara'ya gideceğim ama size bir sözüm var. Arabaşı yemek için kışın tekrar geleceğim. Hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Sağolun, var olun Allah'a emanet olun, hoşçakalın.'' ifadelerini kullandı.